StoryEditorOCM
Izbori 2021‘ja sam roker kandidat‘

Nakon spornog videa Vuco poziva: Ukinimo naplaćivanje javnog wc-a za vrijeme pandemije! Prije ih je bilo osam, a sada samo tri u cijelom gradu rade do 21 sat

25. travnja 2021. - 17:12

- Vidio sam dva dečka kako sa zidića obavljaju nuždu pa sam napravio performans, ali time sam načeo velika i važna pitanja. Pustimo izbore, ovo je uistinu važno - kontaktirao nas je Siniša Vuco, kandidat za splitskog gradonačelnika HSS-a, nakon što je njegov video uradak u kojem obavlja nuždu jučer rasplamsao društvene mreže. Javni wc-ovi se naplaćuju, a Vuco smatra da zbog situacije s koronavirusom ne bi trebali, a ionako ih je, napominje, premalo.

- Danas sam s legendarnog balkona pozivao Grad Split da reagira, ovo nije predizborno obećanje, ovo je nužda i potreba da se odmah ukine naplaćivanje javnog wc-a dok traje epidemija. U centru imaju samo tri wc-a, mi imamo i druge kvartove, Mertojak, Split 3, Pujanke, Brda, nije Split samo centar.

Treba staviti privremene wc-ove po cijelom gradu. U bivšoj državi je bilo osam javnih wc-ova, Žrnovnica je imala jedan. Grad Split više nema ni gradsko kupatilo, kada dođu turisti, njima je to jako bitno. Evo, u Kaštelima javni wc se pretvorio u kafić... A gdje su naši taksisti, žene koje rade u trafikama, kako je njima, oni nemaju gdje - upozorava Vuco.

- Moramo misliti na žene. Samo su kvota od 40 posto na listama. Hajdemo im pokazati brigu i one imaju biološke potrebe, imaju i malu djecu. Gdje će one ići na wc? Do 21 sat može ako imaju pet kuna. A gdje nakon toga? Oćeš pokucati nekome na vrata? Problem mog skeča nije Siniša Vuco koji je fingirao, ovo se razbuktalo u veliko pitanje. Zna se tko je Siniša Vuco, ja sam roker kandidat, nisam još uvijek gradonačelnik - kaže nam Siniša i zaključuje:

- Tko je barem jednom obavio malu nuždu oko grma ili stabla i razumije što govorim neka mi da glas i premoćno pobjeđujem u prvom krugu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:13