StoryEditorOCM

Živjelo vježbanje na otvorenome: krenuo street workout park na Bilankuši

Piše PSD.
10. kolovoza 2015. - 21:12
Vrlo smo zadovoljni zanimanjem koje su pokazali građani i mladi za novootvoreni street workout park na Bilankuši, koji je naša udruga u suradnji s Gradom Solinom postavila prije 20-ak dana, a potom i svečano otvorila u cilju promicanja vježbanja na otvorenome – veli nam tako Neven Gabrić, predsjednik udruge “Street workout Solin”.

- Vidimo da nam na biciklima stižu i mladi iz nekih susjednih splitskih kvartova i to nam je posebno drago. Namjera nam je da i ubuduće jednom tjedno u dogovoru s Gimnastičkim klubom “Salto”, kako smo i najavili, organiziramo jedan zajednički pokazni trening, a ja sam gotovo stalno tu ako treba pokazati kako se pravilno radi neka vježba, čučnjevi, sklekovi, zgibovi... – govori Neven, ističući da se sve informacije i novosti o street workout parku i aktivnostima mogu pronaći na njihovim Facebook stranicama.

- Tijekom dana na sprave većinom dođu djeca, pa nam je zato važno da je sve atestirano i licencirano, dok mladi dolaze vježbati predvečer – dodaje naš sugovornik, ističući da ih zanimanje za ovaj novi sadržaj koji su ponudili građanima još intenzivnije potiče na daljnji rad, pa su trenutno u fazi prijave na natječaj za postavljanje sličnih parkova u ostalim solinskim mjesnim odborima.

Cijena - sitnica

- U planu nam je u idućoj godini na pet lokacija: Sveti Kajo, Ninčevići, Priko vode, Vranjic i Širina postaviti po tri ovakve sprave. Ako se na tim prostorima potom pokaže veći interes, lako se može onda nadodati još koja sprava.

Cijeli projekt na tih pet lokacija, dakle sprave i zemljani radovi, koštao bi oko 100 tisuća kuna. Mislim da to zaista nije puno novca za takvo nešto, a grad bi s druge strane puno dobio na kvaliteti življenja – mišljenja je Gabrić.

U udruzi, kaže, imaju još puno planova, jedan od njih je trim staza i šetnica na trasi postojećeg vatrogasnog puta na padinama Kozjaka, od Voljaka i Rupotine prema Svetome Kaju do takozvanih solinskih piramida, gdje bi bio završetak staze, dok bi se na Voljaku, kao početnoj točki, osiguralo i parkiralište, govori Gabrić.

Ruta bi bila duga oko 8,5 kilometara, a svakih dvjestotinjak metara bi se moglo urediti jedno proširenje za sprave i klupe. A, naravno, staza bi bila i osvijetljena uz pomoć ekološke rasvjete – opisuje Gabrić planove koje namjeravaju realizirati putem prijave na natječaj za EU fondove.

- Solinjani posjećuju Marjan, a mi ćemo tako pozvati Splićane da posjete naš Kozjak – zaključuje Neven. Mia Sesartić

Mia Sesartić

Prikazna vježba

Sprave za street work out park na Bilankuši omogućio je Grad Solin u iznosu od 32.300 kuna, dok su nam svojim donacijama u popratnim radovima pomogli iz tvrtki “Pling”, “M-P-Beton” i “Gradnja Bikić”, a svojim snagama i sami članovi udruge, ističe Neven. Službeno otvaranje popraćeno je i prikazom vježbi od strane članova Gimnastičkog kluba “Salto”, a na nekim spravama se okušao i solinski dogradonačelnik Dalibor Ninčević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:40