StoryEditor
Zagorabolji uvjeti

Zadvarski se vatrogasci pripremaju u obnovljenom domu, u sanaciju je uloženo oko 150 tisuća kuna

2. lipnja 2020. - 23:38
Privatni Album

U Zadvarju je proteklog vikenda otvoren rekonstruirani vatrogasni dom, u čiju se sanaciju utrošilo oko 150 tisuća kuna.

Investicija je to Općine Zadvarje i Županije s ciljem pružanja boljih uvjeta za smještaj tamošnjih vatrogasaca. Rekonstrukcija je obuhvatila dodatnu opremljenost unutrašnjosti zgrade, odnosno sanitarnog čvora, kuhinje i zapovjedne sobe.

Novouređeni dom otvorio je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina i čelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, dok je objekt blagoslovio župnik Zadvarja don Nenad Čondić.

Tom prigodom mladi načelnik zadvarske općine Ivan Krželj najavio je uskoro izgradnju novog vatrogasnog doma u poslovnoj zoni. U fazi su ishođenja građevinske dozvole te očekuju početak realizacije ovog dugo očekivanog projekta.

Počeci organiziranog protupožarnog djelovanja u Zadvarju zabilježeni su još početkom 20. stoljeća, kada je izgrađena HE Kraljevac, koja je imala potrebu nabave protupožarne opreme, za koju su se obučavali određeni ljudi iz pogona.

Nakon Drugog svjetskog rata, 1951. godine, napokon je osnovan DVD Zadvarje, čija je prva ozbiljna intervencija bila ispumpavanje prostora elektrane nakon velike poplave 1954. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 13:26