StoryEditorOCM
ZagoraIde se u dva koraka

Vrtići u Dugopolju i Muću će se uskoro odvojiti od Solina, mali Klišani i dalje ostaju u ‘Cvrčku‘

Piše Mia Sesartić
2. ožujka 2021. - 09:46

Drago mi je da je jednoglasno prihvaćeno financijsko izvješće Dječjih vrtića "Cvrčak" za 2020. godinu.

To potvrđuje uspješnost i kvalitetu rada - rekao je Dalibor Ninčević, solinski gradonačelnik, nakon rasprave o toj točki dnevnog reda na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, posebno zbog činjenice što je protekle godine predškolska ustanova radila u specifičnim uvjetima zbog pandemije.

Kada je bilo riječi o vrtićima, Marin Matijević, nezavisni vijećnik, kazao je "da Klišani na Mezanovcima grade zgrade, a da se oslanjaju na solinsku infrastrukturu, pa tako i na vrtiće". Zanimalo ga je što je s najavljivanim razdvajanjem "Cvrčka" budući da ta pedagoška institucija "pokriva" teritorij nekadašnje Općine Solin, odnosno prostor koji danas pripada Klisu, Muću i Dugopolju.

Dokle se došlo s razdvajanjem, pitao je Matijević.

- Ono što je u ovom trenutku izvjesno jest da će Općina Dugopolje, a vjerojatno i Općina Muć, ići u osnivanje vlastite ustanove, dok će Klis još neko vrijeme ostati sa Solinom - kazao nam je gradonačelnik te je pojasnio koji su daljnji postupci:

- Ide se u dva koraka, najprije treba doći do formalnog razdvajanja, onda naravno i osnivanja nove ustanove u te dvije općine. Dobili smo pozitivno mišljenje nadležnog ministarstva na taj nacrt izmjena Statuta, pa vjerujem da bi možda do kraja ovog mandata ta točka mogla doći na gradska, odnosno općinska vijeća. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2023 18:08