StoryEditorOCM
Zagoradalmatinska delicija

Virus spasio janjce od ražnja, a ovčarima udvostručio stada: zatvoreni restorani od Boraje do Klisa stavili na muke i stočare i ugostitelje

14. travnja 2020. - 11:09

Otkako se počeo baviti ovčarstvom, Frano iz cetinskog kraja nikada na ispašu nije izvodio brojnije stado nego ovoga travnja.

Godinama je nastojao povećati broj grla barem za desetak i dogurao je, evo, do 200 ovaca koje su mu ove sezone donijele isto toliko janjaca. Ojanjile su se nešto kasnije pa je do polovice ožujka Frano uspio za prodaju izdvojiti jedva desetak janjaca. A onda je počeo belaj s pandemijom.

Zatvorili su se ugostiteljski objekti, s njima i Matin restoran kojemu je stočar s početka naše priče posljednje tri-četiri godine znao isporučiti po 50-ak janjčića koje je Mate pretvarao u slasnu deliciju s ražnja. Što je još gore, crkvene vlasti su provodeći preporuku nacionalnog Stožera civilne zaštite donijele odluku da se odgađaju sve ovogodišnje prve pričesti i krizme, št...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:17