StoryEditorOCM
ZagoraI GRAĐANE SE PITA...

Uzbuna u Trilju: Nećemo dopustiti betonizaciju parka i premještanje spomenika Cetini! Gradonačelnik Šipić: Ne znam što je sporno, park treba obnoviti

17. lipnja 2020. - 10:29
Je li došlo vrijeme da vrijedno umjetničko djelo renomiranog hrvatskog kipara Vanje Radauša iz 1958. ustupi mjesto 'betonu'?

Projekt uređenja gradskog parka u Trilju izazvao je burnu reakciju dijela javnosti i kulturnih djelatnika, pa je peticiju Građanske inicijative "Stop betonizaciji gradskog parka Trilj" potpisalo više od 740 građana.

Zamjeraju gradskim vlastima netransparentnost, pretjeranu i bespotrebnu betonizaciju, postavljanje sanitarnog čvora uz rijeku, a posebno im je zasmetalo micanje Spomenika Cetini renomiranog hrvatskog kipara Vanje Radauša iz 1958. godine.

- Riječ je o projektu koji će devastirati izvorni koncept gradskog parka, dislocirati vrijedni spomenik, bespotrebno betonizirati veće površine, porušiti stabla i umanjiti njegove krajobrazne kvalitete.

Projekt rekonstrukcije i obnove parka ukazuje na nepoštovanje i nerazumijevanje izvornog koncepta gradskog parka, koji je do sada i ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:59