StoryEditor
Zagoranovi slučajevi

U vrličkom centru ‘Fra Ante Sekelez‘ zaraženo ukupno 15 štićenika i djelatnika. Troje prvozaraženih ima blage simptome, ostali nemaju nikakve

3. kolovoza 2020. - 12:16
Ravnateljica centra Ivana Klarić KukuzJakov Prkić/HANZA MEDIA

Nakon obavljenih testiranja svih djelatnika i štićenika Centra 'Fra Ante Sekelez' u Vrlici, u kojem su prije nekoliko dana zabilježena tri pozitivna slučaja koronavirusa među štićenicima, ukupna brojka zaraženih popela se na 15. Dakle, novih je 12 slučajeva, među kojima je jedan djelatnik Centra, dok su preostali štićenici.

Kako doznajemo, troje prvozaraženih ima blage simptome bolesti, dok preostali nemaju nikakve simptome.

Tijekom nekoliko dana epidemiolozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije obavili su većinu od 290 testiranja na koronavirus (broj zaposlenih i štićenika).

Naime, 13 djelatnika Centra nije bilo dostupno za testiranje budući su na godišnjim odmorima, ali su obaviješteni o stanju u Centru i moraju narednih 14 dana biti u samoizolaciji te obaviti testiranje na koronavirus.

Hoće li se će se broj zaraženih povećati, odnosno hoće li u slijedećih nekoliko dana, još netko razviti simptome i postati pozitivan, nitko ne može znati. No, njihovo zdravstveno stanje će se pratiti i ukoliko se pokaže potreba, testiranje će se obaviti opet, kod onih koji dobiju temperaturu, počnu kašljati, izgube osjet okusa i njuha...
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. listopad 2020 21:03