StoryEditorOCM
ZagoraNAPOKON

U Dugopolju, mjesecima raskopanom zbog radova, ipak malo odahnuli, asfaltirana ključna ulica, načelnik otkriva detalje

Piše Mia Sesartić
8. ožujka 2024. - 18:48

Projekt dovršetka Ulice 114. brigade u Dugopolju kojom se od glavne prometnice vozi do centra, odnosno zgrada Općine, škole, sportske dvorane, dječjeg vrtića, crkve... polako se privodi kraju, sukladno dinamici izvođača projekta Aglomeracije.

image

Načelnik Dugopolja Perica Bosančić

Paun Paunović/Cropix

Postavljen je nosivi sloj asfalta, kojeg je bilo važno staviti da se može normalno prometovati, a nakon toga slijedi uređenje pješačkih staza, a potom onda i završni sloj asfalta, saznajemo od načelnika Općine Dugopolje Perice Bosančića o radovima na prometnici u centru mjesta u vezi koje su nam se ljudi, posebno oni koji stanuju u blizini, prošle godine požalili i javno negodovali "da su im ulice predugo već raskopane i da zbog toga ne mogu normalno funkcionirati."

image

Ulica 114. brigade ubrzo će dobiti novo lice, završni sloj asfalta, uređene nogostupe...

Igor Caktaš

Kako nadalje saznajemo, predstoji sada dovršiti postupak javne nabave za izgradnju nogostupa ulice koja je dužine oko 350 metara. Vrijednost nabave je oko 100 tisuća eura i kad završi postupak nabave, slijedi ugovor sa izvođačem i njegovo uvođenje u posao.

Iduća faza za mjesec dana

Načelnik očekuje da bi se s tim radovima moglo krenuti za jedno mjesec dana.

Čim bude ugrađen nogostup navlači se i završni sloj asfalta kako bi ulica dobila svoj puni izgled - zadovoljan je načelnik privođenjem kraju realizacije uređenja ulice u centru mjesta.

image

Konačno će se moći normalno prometovati do centra mjesta

Igor Caktaš

- Bilo je kišnih razdoblja kad izvođači nisu ništa mogli raditi, ali su svakako završili sve i debelo prije rokova - ističe načelnik.

Naime, da posjetimo, početkom travnja prošle godine započeli su radovi na četiri milijuna eura vrijednom projektu kojim će se izgraditi preko deset kilometara nove sekundarne kanalizacijske mreže, ali i rekonstruirati dotrajala vodovodna mreža, te nanovo asfaltirati sve ulice u kojima će se odvijati radovi.

image

Ovako je ulica 114. brigade izgledala krajem kolovoza prošle godine

Joško Šupić/Cropix

Svakako, jedan je od važnijih projekata, bez kojega nema kvalitetnijeg razvoja, projekt "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split - Solin", za koji je gradilište otvoreno na samom kraju ožujka prošle godine. To je jedna od šest aglomeracija kojima se rješava i vodno-komunalni sustav na području Dugopolja.

Sredstva Europske unije

Nositelji projekata za šest aglomeracija su Hrvatske vode, a projekti su pripremljeni i provode se u partnerskom odnosu s gradovima, odnosno općinama, te vodovodnim tvrtkama na njihovu području, ministarstvima, te uz podršku Splitsko-dalmatinske županije. Projekt se najvećim dijelom financira sredstvima Europske unije te nacionalnim sredstvima.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:07