StoryEditor
Zagorazimska idila

Snijeg u Splitu o kojem se priča vidjeli su tek rijetki, ali u Imotskoj krajini je pristojno zasniježilo; Pogledajte kako pada u Mustapićima

Piše PSD
5. veljače 2020. - 16:31
Biljana Okmazić/ilustracija/HANZA MED

Dok brojni portali u srijedu javljaju o snijegu u Splitu, mi smo tek čuli za nekoliko sitnih pahulja viđenih u rane jutarnje sate, no zato je u Imotskoj krajini pošteno zasniježilo.

Nije riječ o nikakvoj mećavi, ali da je za dalmatinske prilike pao 'pravi pravcati' snijeg, svjedoči video snimka Zvonimira Mustapića, snimljena u zaseoku Mustapići u Dolića Dragi, u sklopu Općine Lokvičići.

Na žalost ljubitelja zimskih radosti, prema dostupnim prognozama DHMZ-a narednih se dana na području Imotskog ne očekuje nastavak padalina, a najniže temperature spuštat će se u jutarnjim satima, od četvrtka do subote, do četiri stupnja ispod nule.

Minusi se očekuju još u nedjelju ujutro, za kada su prognozirana minus dva stupnja, nakon čega slijedi zatopljenje pa se već u utorak sredinom dana najavljuje oko 13 stupnjave.

Novo zahlađenje, prema dugoročnoj prognozi norveškog meteorološkog servisa yr.no, za očekivati je ponovno tek od idućeg četvrtka, za osam dana, kada se temperature opet spuštaju do minus pet stupnjeva, no i dalje bez najavljenih snježnih padalina.

 

#IMOTSKA KRAJINA#IMOTSKI#SNIJEG#LOKVIČIĆI#VREMENSKA PROGNOZA

Izdvojeno

09. srpanj 2020 00:43