StoryEditor
ZagoraDRUGI KRUG

Plenković u Sinju podržao kandidata svoje stranke Igora Vidalinu, u pratnji domaćina uživao na Pijaci: ‘Podržat ćemo sve projekte ključne za razvoj‘

Piše Toni Paštar
26. svibnja 2021. - 21:46

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković u srijedu poslijepodne posjetio je cetinski kraj kako bi dao podršku kandidatima HDZ-a uoči drugog kruga izbora za gradonačelnike Sinja i Trilja. U kratkom zadržavanju u Trilju Plenković je kazao da će HDZ-ov kandidat Ivan Bugarin zasluženo osvojiti većinu glasova Triljana, a u svom mandatu imat će neupitnu potporu hrvatske Vlade za realizaciju razvojnih projekata.

Uz HDZ-ova gradonačelničkog kandidata Igora Vidalinu i njegova zamjenika Hrvoja Markulina te predsjednika Gradskog odbora stranke Anđelka Bilandžića Plenkovića su u Sinju dočekali kandidat za župana Blaženko Boban sa svojim zamjenicima, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ante Sanader sa skupinom stranačkih dužnosnika, čelnici Viteškog alkarskog društva, gvardijan fra Ante Čovo te brojni članovi i simpatizeri HDZ-a. U Plenkovićevoj pratnji bili su ministar Oleg Butković, savjetnik general Damir Krstičević, glavni tajnik HDZ-a Kruno Katičić i drugi.

image
Toni Paštar

U pratnji domaćina Plenković i ostali gosti prošetali su do sinjske Pijace i sjeli na štekat gdje su se susreli s građanima.

- Uvijek mi je zadovoljstvo doći u grad Alke i Gospe Sinjske, a posebno mi je zadovoljstvo podržati kandidata za gradonačelnika Igora Vidalinu, mojega kolegu pravnika. Igor je 2017. godine imao zadaću i dužnost biti povjerenik za grad Sinj, a sada ide u ove izbore kako bi Sinj dobio ozbiljnog, kvalitetnog, odlično pripremljenog gradonačelnika, čovjeka s vizijom i programom razvoja Sinja i cetinskog kraja. Također želim podržati i Blaženka Bobana, kandidata za župana.

Vlada RH podržat će ključne projekte za razvoj Sinja, bilo da je riječ o aglomeraciji, poboljšanju prometne infrastrukture i boljeg povezivanja Sinja s autocestom. Smatramo da Sinj to zaslužuje, a da će Igor Vidalina na kvalitetan način predvoditi razvoj Sinja onako kako to Sinjanke i Sinjani zaslužuju. Zato mu želim puno uspjeha u nedjelju i vjerujem da će dobiti većinsko povjerenje birača – kazao je Plenković. 

item - id = 1101548
related id = 0 -> 1129758
related id = 1 -> 1129501
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2021 10:31