StoryEditor
Zagorauručene diplome

‘Ovo mi je životna šansa, volim raditi s djecom’: u Imotskome promovirane pomoćnice u nastavi

Piše Braco Ćosić
14. veljače 2020. - 18:09
Braco Ćosić

Kako steći diplomu, a zatim se i brzo zaposliti san je svakog mladog čovjeka, a posebno u sredinama poput Imotske krajine gdje je svake godine sve manje ljudi.

Zato i svako novo radno mjesto na tom prostoru je zlata vrijedno, a također i svaka nova diploma.

Tako je Centar za održivi razvoj organizirao u Pučkom otvorenom učilištu u Imotskom svečanu dodjelu uvjerenja o osposobljavanju za 13 pomoćnica u nastavi u radu s učenicima s teškoćama u razvoju.

Diplome je uručila Jelena Gogić, predstojnica Regionalnog zavoda za zapošljavanje iz Splita. Svečana dodjela uvjerenja o osposobljavanju organizirala se u okviru projekta “Nove vještine su moja šansa”, koji Centar za održivi razvoj provodi u partnerstvu s Učilištem VIRTUS – ustanovom za obrazovanje odraslih, Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske i Centrom za ruralni razvoj CERURA.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskoga socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt pridonosi rješavanju problema teške zapošljivosti nezaposlenih u nepovoljnom položaju na tržištu rada bez kvalifikacija ili s niskom razinom kvalifikacija s područja Imotske i Cetinske krajine s ciljem njihova osnaživanja, poticanja zapošljavanja i socijalnu uključenost.

- Ovo je moja životna šansa, volim raditi s djecom. Diplomu sam dobila nakon višemjesečnog osposobljavanja. Kako sam i dobila posao u struci, zaista se veselim izazovu u ovom odgovornom poslu - rekla nam je mlada Antonela Gudelj.

- Diploma puno znači za mene. Majka sam dvoje djece i znam kako je raditi s djecom, a i sama volim pomagati djeci. Za sada nemam posao, ali se nadam da ću s ovom diplomom i stečenim znanjem taj posao dobiti uskoro i da ću usrećiti mnogu djecu - izjava je Josipe Biloš, jedne od trinaest žena koje su dobile diplomu.

Ovim projektom 40 nezaposlenih steći će kvalifikacije za deficitarna zanimanja na lokalnom tržištu rada čime će povećati šanse za zapošljavanje, a pedeset neuposlenih u Imotskom omogućit će se korištenje nove usluge, kluba za zapošljavanje s kontinuiranom, stručnom i intenzivnom potporom u aktivnom traženju posla.

- Uz osnaživanje nezaposlenih, ovim osposobljavanjem pomoćnika/ca u nastavi, pridonijeli smo uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u obrazovne procese, njihovu svladavanju socijalno-psiholoških prepreka te usvajanju nastavnih sadržaja. Pomoćnici u nastavi ključni su akteri u izgradnji inkluzivnog društva i okruženja pogodnog za socijalizaciju učenika s teškoćama u razvoju. Raduje nas da će ovih trinaest žena s vašega područja dobiti posao i ostati u svojim sredinama te tako pridonijeti i razvoju imotskog područja - izjavila je Jelena Gogić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 16:09