StoryEditor
Zagorapodignuta zastava

Otvoreni Dani Alke i Gospe Sinjske: na početku sinjskog kulturnog ljeta publika uživala u predstavi ‘Diva Grabovčeva‘

18. srpnja 2020. - 22:19
Toni Paštar

U Sinju su u subotu navečer otvoreni ovogodišnji "Dani Alke i Gospe Sinjske".

Dok je Gradska glazba svirala skladbu "O, Gospe Sinjska" gradonačelnica Kristina Križanac, uz koju su bili Monika Vrgoč, direktorica TZ grada Sinja i fra Ante Čovo, gvardijan Franjevačkog samostana i svetišta Gospe Sinjske, na jarbol na dnu Pijace podigla je zastavu igara s likom sinjske nebeske zaštitnice i grbom grada, a koju su do jarbola donijele Sinjske mažoretkinje.

Nakon svečanog podizanja zastave gradonačelnica Križanac uz prigodno obraćanje nazočnim građanima proglasila je sinjsko kulturno ljeto otvorenim.

Prije podizanja zastave na jarbol prigodni program izveli su Sinjske mažoretkinje i Gradska glazba. U nastavku na pozornici Gradskog kina izvedena je predstava "Diva Grabovčeva" koja je nastala u suradnji Sinjskog pučkog kazališta i Franjevačke klasične gimnazije.

U okviru programa "Dana Alke i Gospe Sinjske" do kraja kolovoza priredit će se 50-ak kulturnih, zabavnih i sportskih priredbi, a središnje svečanosti bit će 305. Sinjska alka 9. kolovoza i blagdan Velike Gospe i sinjske nebeske zaštitnice Gospe Sinjske 15. kolovoza. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 09:11