StoryEditorOCM
Zagora‘ŽAO NAM JE‘

Mladi iz Srbije kažu da su greškom ‘locirali‘ izvor Cetine u Srbiju: ‘Ispričavamo se, nikome nije bio cilj širiti velikosrpsku propagandu‘; Pročitajte što su nam još napisali

Piše DALMACIJA SD
8. rujna 2022. - 16:00

Nakon što smo na našem portalu prenijeli tekst i stavili naslov "Mladi Srbi izvor rijeke Cetine smatraju Srbijom: pozivaju sve na odmor u ‘srpsku Dalmaciju‘, a najtužnije je što se ovdje, čini se, radi o školovanom dijelu naroda...", javili su nam se i iz navedene organizacije.

Naime, u tagovoima na video nije bilo taga da se radi o Hrvatskoj, spominjala se samo Srbija, ali su to autori stranice naknadno ispravili nakon što su ih mediji upozorili. Pošteno. 

image

I n s t a

Evo što još kažu:

- Naša organizacija osnovana je 2011. godine, a osim projekata, konferencija, manifestacija, ekoloških akcija i događanja, bavi se i organizacijom izleta za članove naše udruge mladih.

U početku smo sva naša putovanja realizirali u Srbiji, ali posljednjih godina, na inzistiranje stalnih članova, počeli smo realizirati svoja putovanja i u zemljama regije. Tako organiziramo ture u Crnoj Gori, Albaniji, Grčkoj, Bugarskoj, Rumunjskoj, Bosni i Hercegovini; a od ove godine krenuli smo s turnejama po Hrvatskoj.

Od 2009. godine redoviti smo na okupljanjima regionalnih studenata na kongresima i sastancima, a posebno imamo izvrsnu suradnju s kolegama i prijateljima iz Šibenika i Splita, tako da odlično surađujemo sa studentskim organizacijama u svim zemljama u regiji. Ako uopće trebate bilo kakav dokaz za to, možemo vam poslati i kontakt osobe s kojima surađujemo.

Žao nam je što je sve ovo dobilo neku negativnu političku konotaciju i što se lažne vijesti o našoj organizaciji šire internetom.

Nije nam bio cilj uvrijediti nikoga i poslati poruku o prekrajanju granica, već pozvati naše članove da odu na ovu turu i vide jedno od najvećih prirodnih čuda regije.

Kao udruga mladih, cilj nam je promicanje nacionalne i vjerske tolerancije, kao i društvene i ekološke odgovornosti. Također, mladi su ti koji će u budućnosti uklanjati barijere, granice i mržnju među ljudima, a ne oni koji će ih stvarati.

Naime, kolege koji vode društvene mreže su na objavu o izvoru Cetine kopirali neke "hashtagove" koji sadrže riječ #srbija/srbija i greškom su ih ubacili u ovu objavu. Ovo je svakako propust, ali nije nam cilj bio bilo koga uvrijediti ili poslati bilo kakvu političku poruku a kamoli širiti takozvanu "velikosrpsku propagandu".

Uz nadu da ćete što pre objaviti ovaj naš demanti i uz ispriku ako smo ikoga uvrijedili, poručujemo svima: Turizam treba da spaja, a ne da razdvaja ljude, a mi iz Srbije za mlade smo apsolutno zalaže se za širenje mira, vjerske i nacionalne snošljivosti, među svim ljudima, a posebno među mladima, koji su budućnost, napisao je Jovan Dragi, tajnik organizacije i tima Srbija za mlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2022 08:16