StoryEditorOCM
ZagoraKOMUNALCI U AKCIJI

Kultna lokacija Imotske krajine osvanula u novom ruhu: ‘Koliko li je suza proliveno na tom mjestu, koliko poljubaca‘

Piše Dalmacija SD
8. ožujka 2023. - 10:49

Djelatnici Komunalnog društva grada Imotskog, uz pomoć vatrogasaca koji su im ustupili visoke skale, ošišali su na "nulu" legendarnu kostelu na Trgu dr. Franje Tuđmana kod stare pošte, piše radioimotski.hr

Kažemo legendarna, jer ona uistinu to i jest budući da je uz onu na Điradi i najveća u gradu. No, ova kod stare pošte ima itekakvu simboliku.

Naime, da kostela zna pričati, moglo bi se romana i romana napisati što se sve ispod nje događalo. Spomenimo samo razdoblje s početka šezdesetih godina prošlog stoljeća, kada su kolone Imoćana upravo ispod nje odlazili na rad u Njemačku i ostale zapadne zemlje.

Koliko li je samo suza proliveno ispod tog stabla, koliko poljubaca podijeljeno, koliko se ruka stisnulo za odlaske, a duplo više za povratke. Ispod nje parkirali su se autobusi, ispod nje bili su prvi imotski taksisti. Koliko se ispod nje promijenilo "dojč maraka", a koliko se prodalo duhana u modrom papiru?!

A tek koliko li đačkih i studentskih ljubavnih spojeva, svađa, smijeha, ogovaranja? Kostela naša stara, eto dobila je novu frizuru. Pa, vidjet ćemo kada na njene grane udare prvi zeleni listovi kako će joj stajati nova frizura. Uostalom, kakva god bila ona je srcu našem mila.

image
Radio Imotski
image
Radio Imotski
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. ožujak 2023 10:49