StoryEditorOCM
ZagoraSVE ZA LEĆEVICU

Kako HDZ uhljebljuje: općinskog vijećnika iz Zagore ‘parkirali‘ među nadzornike županijske tvrtke za lijep džeparac

Piše Sandra Barčot
2. veljače 2023. - 12:48

Ulaskom u novu godinu, promijenio se i dio članova Nadzornog odbora (NO) "Regionalnog centra čistog okoliša" (RCČO), županijske komunalne tvrtke koja ima samo jedan zadatak – izgradnju dva desetljeća najavljivanu tvornicu za preradu otpada u Lećevici.

Donedavnu dugogodišnju potpredsjednicu NO-a Gordanu Maras, koja je tražila razriješenje, zamijenio je Ivan Baran, općinski vijećnik u Lećevici iz kvote HDZ-a, vladajuće stranke u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja je jedini osnivač RCČO-a.

Inače, mandat nadzornog tijela traje četiri godine, a novi saziv je potvrđen na Skupštini RČCO-a, održanoj 9. ožujka 2022., kada su za članove izabrani: Ivica Budimir, Gordana Maras, Ivona Barbarić Dragičević i Saša Vučičić, uz predstavnicu radnika Vedranu Šarić.

Nadzornim odborom predsjeda Ivica Budimir, splitski gradski vijećnik iz kvote HDZ-a, a zamjenik mu je odnedavno Saša Vučičić, inače u kolovozu 2020. izabrani potpredsjednik kaštelanske organizacije Domovinskog pokreta, stranke koja je u koaliciji sa HDZ-om u Županijskoj skupštini.

Ostali članovi, uz "friškog" Barana, još su Ivona Barbarić Dragičević te Vedrana Šarić, koja je predstavnica radnika. Za naknade "nadzornicima" se proteklih godina izdvajalo više od 100 tisuća kuna godišnje, pšto sada iznosi više od 13 tisuća eura.

Ujedno je tvrtka "Institut IGH" izabrana za stručni nadzor izgradnje triju pretovarnih stanica (od šest planiranih) Sinj, Brač i Zagvozd, koje su sastavni dio projekta Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici.

U iznosu od 32.500 eura pružit će usluge stručnog nadzora tijekom izgradnje pretovarne stanice u sinjskoj zoni Kukuzovac, dok će za isti posao dobiti 40 tisuća eura na lokaciji gradnje pretovarne stanice na Braču. Za stručni nadzor budućeg objekta na Golom brdu kod Zagvozda vrijednost je procijenjena na 35 tisuća eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. ožujak 2023 23:44