StoryEditorOCM
Zagoratradicija toga kraja

Jubilarna 150. Bakova povorka napunila ulice Imotskog! Pogledajte svu tu zabavu, jedna lutka poslala je ljutu poruku

Piše Braco Ćosić
19. veljače 2023. - 17:36

Imoćani su u nedjelju nastavili svoju 150 godina dugu karnevalsku tradiciju, održavanjem Bakove povorke ulicama grada. Vidjelo se i pored mnoštva maškara i promatrača da pušu neki novi vjetrovi kada su pokladi u pitanju. Naime, u malom moru maski tek je nekolicina onih iz imotske kućne radinosti koja zapravo i krasi imotsku stoljetnu tradiciju.

No, i pored toga u Bakovoj povorci bilo je veselo i zanimljivo. Ovogodišnji središnji lik, dakako uz Staroga Baka bila je lutka zelenog dlakavog Grincha koji je eto i u Imotskom postao sinonim ukradenog Božića. Dovitljivi organizatori tako su kroz ovu zelenu lutku izrazili svoje negodovanje što ove godine grad Imotski nije dostojno organizirao Advent, referirajući se na Theodora Seussa Geisela i njegovu knjigu "Kako je Grinch ukrao Božić".

Svakako, bilo je i venecijanskih maski pa i izvrsne maske bršljana i harmonike. Ono što budi nadu da će se ova tradicija u Imotskom nastaviti je i veliki broj mladih i djece.

U nastavku pogledajte samo mali dio karnevalskih svečanosti u Imotskom. Bilo je fritula i bignea, dobroga vina, krafna i ponajviše smijeha i zafrkancije.

image
Braco Ćosić/
image
Braco Ćosić/
image
Braco Ćosić/
image
Braco Ćosić/
image
Braco Ćosić/
image
Braco Ćosić/
image
Braco Ćosić/
image
Braco Ćosić/
image
Braco Ćosić/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. veljača 2023 17:36