StoryEditorOCM
ZagoraPRASTARE CIJEVI

Bez vode je čak nekoliko tisuća kućanstava usred Zagore, sve se dogodilo naprasno, doznajemo kada će špine proraditi

Piše Toni Paštar
27. listopada 2023. - 09:48

U dicmanskom naselju Kraj, nedaleko od općinskog sjedišta, noćas oko 2 sata pukla je cijev magistralnog vodovoda pa su sva mjesta u općinama Dicmo, Dugopolje, Muć i Lećevica, koja se pitkom vodom opskrbljuju putem toga cjevovoda, ostala suhih špina. Riječ je o nekoliko tisuća potrošača.

- Čim smo dobili informaciju okupili smo ekipu montera i uputili ih na teren. Sretna je okolnost što na skladištu imamo sve potrebne dijelove za otklanjanje kvara.

Očekujem da će popravak biti završen za pet do šest radnih sati. Poslije toga taj dio vodovoda ponovno ćemo staviti u funkciju tako da bi se već u poslijepodnevnim satima opskrba vodom svih privremeno isključenih potrošača mogla normalizirati – kazao nam je Josip Mioč, direktor komunalnog poduzeća "Vodovod i odvodnja Cetinske krajine" iz Sinja koje upravlja tim sustavom.

Magistralni vodovod od Sinja do središnjeg i zapadnog dijela splitskog zaleđa, koji do potrošača transportira pitku vodu s izvorišta u Rudi, izgrađen je 80-ih godina prošloga stoljeća. Na njemu su se već znale događati slične havarije pa ovo najnovije puknuće nije nikakvo iznenađenje.

Nije iznenađen ni direktor Mioč koji smatra da je do najnovijeg puknuća došlo zbog - zamora materijala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:49