StoryEditorOCM
Dalmacijapovjerenje

Za luku Gaženica 100.000 kubika CEMEX-ova betona

Piše PSD.
7. srpnja 2011. - 15:49
Jedan od najvećih projekata lučke infrastrukture u Hrvatskoj, ujedno najveći i najvažniji projekt u zadarskoj regiji, izgradnja luke Gaženica, bit će potpomognut materijalom koji će isporučiti “CEMEX beton”.

Predstavnici “CEMEX betona” i izvođača radova, tvrtke “Strabag”, potpisali su, naime, ugovor o isporuci 100.000 kubika betona tijekom sljedećih 30 mjeseci. Isporuka betona počela je 1. srpnja, priopćeno je iz CEMEX-a.

CEMEX-ov beton koristit će se u prvoj fazi za postavljanje blokova u more, a nakon toga u izgradnji otočnog i trajektnog terminala, terminala dužobalne te međunarodne plovidbe, glavnog lukobrana i ribarske luke.

U CEMEX-u ne kriju zadovoljstvo sklopljenim poslom sa “Strabagom”, koji se, kako kaže direktor “CEMEX betona i agregata” Bojan Vuina, “odlučio za najstarijeg proizvođača građevinskog materijala u regiji i najvećeg svjetskog proizvođača betona, te odlučio opskrbu betonom povjeriti upravo nama”.

Izgradnja luke Gaženica ovoga je trenutka najveći investicijski projekt u Hrvatskoj. Luka će imati 12 pristaništa, tri za međunarodne linije, tri za ro-ro brodove i kruzere te šest za hrvatske obalne linije.

J. MATIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 14:18