StoryEditorOCM
Dalmacijavrgorački komunalci zapovjedili gospodarstvenicima

Vrgorac: kupite kontejnere pa ćemo odvesti smeće

Piše PSD.
23. prosinca 2008. - 13:01

To je isto kao da kažem gostu koji dođe u moj hotel da ponese posteljinu ako želi prespavati, kaže vlasnik hotela Zvonimir Pervan

Telefoni vrgoračkog Komunalnog poduzeća ovih dana ne prestaju zvoniti. Naime, pravu lavinu nezadovoljstva među vrgoračkim gospodarstvenicima izazvala je odluka gradskog Komunalnog poduzeća prema kojoj, o svojem trošku, do kraja godine moraju kupiti kontejnere za odlaganje otpada po cijeni od 2720 kuna plus PDV.

Zvonimir Pervan, vlasnik hotela “Pervan“, kaže kako ga čudi odluka komunalaca, budući da on, kao i ostali gospodarstvenici, uredno plaća doprinose za komunalnu naknadu, stoga smatra kako im je komunalno dužno osigurati kontejnere o svojem trošku.

- Mogli su isto tako poslati dopis u kojem traže da kupimo vozilo za odvoz otpada. Ova je odluka toliko apsurdna, primjerice kao da ja kažem gostu koji dođe u moj hotel da ponese posteljinu ako želi prespavati - kaže Pervan.

Vrgoračko komunalno poduzeće kupilo je tijekom prošlog mjeseca 141 kontejner, koje su financirali Fond za zaštitu okoliša i Grad Vrgorac pa su trebali biti raspoređeni po mjesnim odborima i gradu Vrgorcu.

Boris Erceg, direktor Komunalnog d.o.o. Vrgorac, kaže kako ne vidi ništa spornoga u dopisu gospodarstvenicima:

- Mi samo provodimo odluke koje je Grad Vrgorac donio. Svi gospodarski subjekti, samostalno ili zajedno, dužni su do kraja godine kupiti kontejnere o svojem trošku, a komunalno će ih prazniti u ugovorenoj dinamici - ističe Erceg, napominjući kako je jedna tvrtka već nabavila kontejnere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:18