StoryEditorOCM
Dalmacijanaoružajte se živcima

Vozači, spremite se na nove gužve kroz Podstranu! Zbog radova opet zastoji u prometu, i tako naredna tri mjeseca

15. veljače 2018. - 16:51

Nije ljeto, nije sezona, a zastoj i gužve na cesti u Podstrani, na Miljevcu, kod hotela "Le Meridien Lav", znak su da se opet radi! Ovaj put kanalizacija, strpljenje svih trebalo bi potrajati 90 dana ili tri mjeseca, točnije do 15. svibnja 2018., koliko su izvođaču radova, splitskoj tvrtki "Innecto", odobrile "Hrvatske ceste".

Nakon nedavno dovršenih autobusnih stajališta diljem općine, od ponedjeljka bageri i semafori i na Jadranskoj magistrali kod "Lava", 100-tinjak metara vozi se samo jednim, onim gornjim, sjevernim trakom.

Već ranije je na plaži izgrađena predcrpna stanica, sada se na D8 postavlja tlačni cjevovod planiran u dužini od oko 300 m, i to na potezu od hotela "Le Meridien Lav" do pizzerije "Fabio", odakle će fekalne i ostale vode prema TTTS-u.

Na spomenutoj okuci kod "Lava" planiran je i nogostup, a na jesen i sanacija potkosa te viseća šetnica na konzole od hotela do kuće u borovima Ksenije Božiković, tj. na najljepšem plavo-zelenom panoramskom vidikovcu.

­- Nakon ishođenja građevinske dozvole, napravljenog izvedbenog projekta i provedenog javnog natječaja od strane agencije Eko-Kaštelanski zaljev, počeli su radovi na projektu kanalizacijskog sustava općine Podstrana, I. etapa, I. faza izgradnje. Investitor projekta vrijednog 6,5 milijuna kuna je Općina Podstrana.

U realizaciji projekta također sudjeluju agencija Eko-Kaštelanski zaljev i "Vodovod i kanalizacija" Split. Završetak radova predviđa se 15. 5. 2018. godine, te ovim putem molim za strpljenje zbog semafora koji trenutačno usporava promet.

Ostvarenjem ovog projekta omogućit će se kvalitetnije sakupljanje, pročišćavanje i dispozicija otpadnih voda, što će bitno utjecati na ekologiju i kakvoću mora - kazao je Mladen Bartulović, načelnik općine Podstrana.

Radovi, kao i zastoj te semafori na državnoj cesti D8 pomicat će se prema Splitu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:27