StoryEditorOCM
DalmacijaPo četvrti put Tradicionalna manifestacija

Tri dana za ‘Nostalgiju’

Piše PSD.
28. lipnja 2013. - 15:37

Kaštela će od petka do nedjelje biti mjesto tradicionalne manifestacije “Nostalgija” i Eko-etno sajma Kaštela 2013. koja se po četvrti put održava u ovom gradu. Ove godine uz Turističku zajednicu grada Kaštela feštu organizira Udruženje obrtnika.

Trodnevna manifestacija započinje ovoga petka ujutro plesom dobrodošlice Kaštelanskih mažoretkinja, degustacijom kaštelanskih delicija, nastavlja se predavanjem o hrvatskom otočnom proizvodu, revijom modela inspiriranih narodnim nošnjama.

Prvi dan završava pjesmom i plesom jer će na Brcu zapjevati proslavljena klapa “Neverin”, zaplesat će gosti, članovi KUD-a “Kumpanija” iz Vele Luke, a sve će pjesmom začiniti slavonski tamburaši iz KUD-a “Požega”. Tamburaši, obrtnici iz Požege, kao i obrtnici iz Zagreba, Vrbovskog i Novog Marofa, nastavit će drugi dan fešte pripremajući u Kaštel Starome, u Portu, jela svojih krajeva, a domaćini će im biti, kako je i red, kaštelanski obrtnici.

– Naši gosti pripremat će tradicionalna jela svojih krajeva, kotlovinu, čobanac, naši ugostitelji spremat će ribu, očekujemo veliki odaziv i pripremamo feštu za tisuću ljudi – kaže Gotovac.

Slavonski obrtnici okupljeni u Udruženje obrtnika Požege stići će prvi put na ovaj način u Kaštela, a nakon uspješnog posjeta Udruženja obrtnika Splitsko-dalmatinske županije Slavoniji.

- Zajedno smo bili u projektu “Zeleno-plavo” u siječnju i odmah se dogovorili o nastavku prijateljstva. Osim ovoga gastronomskog dijela, s obrtnicima iz Požege, kao i s drugima, surađivat ćemo i u razmjeni proizvoda, a ova je fešta u Kaštelima upravo najbolji način za takvu razmjenu – kaže Ivan Grbeša, član Upravnog odbora Udruženja obrtnika grada Kaštela.

Subota će završiti feštom u Kaštel Starome u čast ulaska Hrvatske u Europsku uniju, trodnevna fešta starog i novog završit će Eko-etno sajmom.

OJDANA KOHAREVIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:59