StoryEditorOCM
DalmacijaSuđenje Van Dammeu i Milošu

Svjedokinja na Županijskom sudu u Splitu: Ranjenom policajcu brisala sam krv s lica

Piše PSD.
10. travnja 2015. - 16:39
U nastavku suđenja za pokušaj ubojstva pripadnika Specijalne policije Branka Budića na Županijskom sudu u Splitu svjedočila je djevojka koja je bila očevidac nemilog događaja za koji su optuženi Marko Miloš (30) i Vlatko Radić (34) zvani Van Damme.

Dvojica se terete da su u srpnju 2007. godine oko 4,30 ujutro na raskrižju Kranjčevićeve i Stepinčeve ulice u Splitu ustrijelili policajca iz pištolja, udarili ga više puta motociklom, mlatili ga oružjem po glavi, cipelarili ga i udarali ga šakama po cijelom tijelu dok je krvario na tlu.

Djevojka koja je tog jutra bila s Budićem u vozilu je opisala kako je Budić želio spriječiti Miloša i Radića da razbijaju parkiranu zastavu 128 te je izašao iz svog automobila i predstavio se kao policajac što je čula i ona koja je bila unutar vozila.

Njihov odgovor je bio "govno pandursko" te je Miloš iz pištolja TT, kalibra 7,62 mm ispaljuje hitac u zrak i dva hica prema trbuhu policajca pogađajući ga u lijevu natkoljenicu prilikom čega mu je metak slomio bedrenu kost. Nakon toga Miloš nastavlja pritiskati obarač, ali se pištolj zakočio, Budić pada na tlo, Miloš ga udara pištoljem šest puta po glavi, pridružuje se i Radić te ga zajedno tuku nogama. Nakon toga radić sjeda na motocikl i njime nalijeće na ranjenog Budića.

-"Nakon što je Branko ranjen pao, brisala sam mu krv s lica dok je Miloš vikao na mene i prijateljicu koja je bila s nama da smo kurbetine. Vidjela sam kako je nju pljusnuo par puta, u mene je uperio pištolj nakon što ga je držao uperenog u Branka, a zatim je opet okrenuo oružje prema njemu. Nakon ispaljenih hitaca vidjela sam kako ponovno pokušava pucati, ali oružje nije opalilo,"- kazala je svjedokinja.

Nakon nje iskaz su dali osobe koje žive u obližnjim zgradama i koje su čule pucnjavu i vikanje.

Optuženima se sudi u odustnosti jer su od travnja prošle godine bjegunci pred hrvatskim pravosuđem koji žive u BiH.

Nad obojicom optuženika je na snazi međunarodna tjeralica i rješenje o određivanju pritvora, ali kako imaju dvojno državljanstvo dokle god su na teritoriju BiH ne prijeti im uhićenje. Suđenje se nastavlja polovicom svibnja.

Optuženima se sudi u odustnosti jer su od travnja prošle godine bjegunci pred hrvatskim pravosuđem koji žive u BiH.

Nad obojicom optuženika je na snazi međunarodna tjeralica i rješenje o određivanju pritvora, ali kako imaju dvojno državljanstvo dokle god su na teritoriju BiH ne prijeti im uhićenje.

Suđenje se nastavlja polovicom svibnja.

PIŠE: Katarina Marić Banje, FOTO: ARHIVA/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 09:25