StoryEditorOCM
Dalmacijazeleno plavo

Susret obrtnika Dalmacije, Kvarnera i Slavonije počeo u Požegi

Piše PSD.
26. siječnja 2013. - 17:00
Susretom obrtnika Dalmacije, Kvarnera i Slavonije sinoć je u Obrtničkom domu u Požegi započela tradicionalna manifestacija Zeleno plavo u organizaciji Hrvatske obrtničke komore.

Goste s obale dočekali su domaćini, predstavnici Obrtničke komore požeške- slavonske županije i Udruženja obrtnika Požega. –Drago nam je ponovno ugostiti naše drage prijatelje i s njima razmijeniti brojna iskustva među obrtnicima različitih zanimanja. Mi u Slavoniji proizvodimi kukuruz, pšenicu i druge žitairice, ponosni smo i na naša vina i drago nam je kad se naši domaći proizvodi nađu na dalmatinskim trpezama. – kazao je pozdravljajući goste Slavko Rich, predsjednik Udruženja obrtnika Požege. Ovi susrete već su dali brojne poslovne rezultate,a upravo zahvaljujući Udruženju obrtnika u požegi konobari i kuhari iz Slavonije preko sezone rade u Dalmaciji.

Posebno zadovoljna zbog ponovnog susreta je Danica Baričević, predsjednica Udruženja obrtnika Brača koji su u Požegu stigli u organizaciji Obrtničke komore Splitsko dalamtinske županije i veliku potporu županijske vlasti: -Mi obrtnici moramo biti jedinstveni jer gdje god živjeli i radili imamo iste probleme. Želimo apelirati na Vladu da je obrtništvo važan dio gospodarstva, a sadašnjimn nametima znatno smo opterećeni i ne možemo napredovati koliko želimo – kazala je danica Baričević.

Službeni dio nastavio se uz bogatu trpezu, a kad je o Slavoncima riječ onda se zna da je stol bogat kulenom, kobasicama, kravljim sirom, gulašom, te poznatim kutjevačkim vinima. Uz tamburice i pjesmu, potpomognute glasovima bračke folklorne skupine 'Ciciljone' večer se protegla do dugo u noć. Manifestacija Zeleno plavo nastavlja se u subotu u Požegi na kojoj se očekuje i najviši dužnosnici Vlade RH, a domaćini i gosti će zajedno spremati autohtona jela, Dalmatinci i Primorci ribu, Slavonci kulen i pečenje i tako još jednom spojiti zeleno i plavo.

OJDANA KOHAREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 16:23