StoryEditorOCM
Dalmacijamislio da imaju svoj prostor

Stupalo zabranio sastanak HDZ-a u Domu kulture u Muću

Piše PSD.
4. travnja 2013. - 13:55

Filip Stupalo (HSS), načelnik općine Muć, zabranio je sastanak članovima Mladeži HDZ-a u Domu kulture u Muću zbog čega su se sastali u privatnom prostoru.

Članovi HDZ-a Muć okupili su se kako bi osnovali podružnicu Mladeži za Muć te su planirali održati sastanak u općinskom Domu kulture. -Dom je obnovljen iz proračuna svih mještana. U njemu se od mačkara ništa nije događalo, pa smo smatrali da na to imamo pravo jer je Dom općinsko vlasništvo, što znači da treba služiti svim mještanima bez obzira na stranačku pripadnost – kaže Jure Vasilj, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Muć.

Međutim, to nije mislio načelnik Stupalo, smatrajući kako ta stranka nema što tražiti u Domu, te da imaju svoje prostorije u Muću. Nakon takvog epiloga, održan je skup u privatnoj kući, no dan nakon toga načelnik je ipak promijenio stav te iskreno žali zbog svega.

- Bio je to nesporazum, mislio sam da imaju svoj prostor u Muću, a čini se da nemaju – kaže Stupalo.

Da stvar bude još apsurdnija, u jednoj od odluka Općinskog vijeća stoji kako prostorije Općine moraju biti dostupne svim strankama. Nakon nesporazuma s ovom odlukom se, kako kaže, sada upoznao i načelnik, pa će ubuduće Dom biti svima na raspolaganju.

Uostalom, da odluke i nema, logično je da zgrada pripada svim mještanima, bez obzira na stranačku pripadnost. Na koncu sastanak se održao, Muć je dobio još jedan politički ogranak, a za predsjednicu Mladeži HDZ-a izabrana je Josipa Veić, 21-godišnja studentica prava iz Neorića.

– Naša općina je zapuštena, pogotovo što se tiče zapošljavanja mladih i ako se to nastavi, malo tko će ostati živjeti u selu. Mi koji smo ostali tražimo bolje uvjete života i zato ću se zauzeti za otvaranje vrtića u Neoriću jer vrtić u Muću nije dovoljan za sve – kaže Josipa Veić.

U Općinski odbor izabrani su Josip Vulić, Vedran Sarić, Ivan Jukić, Ivan Kerum, Ivan Kapitanović i Mario Orlović. Članovi su se razišli, no ostao im je gorak okus zbog ignoriranja prvog čovjeka općine, jer tko god bio i kojoj god stranci pripadao, svi mještani morali bi mu biti isti bez obzira na to ima li stranka ili udruga svoj prostor ili nema.

OJDANA KOHAREVIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:36