Dalmacija Split

od inženjera do kuhara

Splitski škver opet zapošljava: u 'Brodosplitu' trebaju radnike za čak 34 različita radna mjesta, evo koje se sve struke traže

od inženjera do kuhara

Poznati američki portal cruiseindustrynews.com na svojim je stranicama objavio popis od 24 nova kruzera iz cijeloga svijeta koja će zaploviti ove godine, a među njima su i dva broda koja su završena u “Brodosplitu”.

- Promijenjen je potpuno proizvodni program na kojem Brodosplit konkurira, a gradnja putničkih brodova segment je u kojem hrvatska brodogradilišta mogu konkurirati - poručili su iz splitskog škvera.

Trenutnom izgradnjom novog broda za krstarenje polarnim područjima na Arktik i Antarktik, te nedavnom isporukom jednog i ugovaranjem drugog za istog naručitelja, “Brodosplit” se pozicionirao u tržišnu nišu gradnje Polar Expedition Cruise Vessels i putničkih brodova čija je dužina od 100 do 250 metara, sve s neograničenim područjem navigacije, uglavnom u pojedinačnim serijama koji se ističu svojim jedinstvenim dizajnom i namjenom, te primijenjenim rješenjima.

Stoga iz škvera poručuju kako zbog različitog intenziteta ugovorenih poslova, poput dizajniranja interijera i izgradnje polarnih kruzera oglasili potrebu za čak 34 različita radna mjesta (m/ž).

Zapošljavaju:
projektnog inženjera brodogradnje,
tehnologa kontrole bez razaranja,
projektnog inženjera građevine,
arhitekta na projektu,
projektanta u odjelu trupa broda,
arhitekta,
projektanta,
inženjera na projektu,
inženjere u pogonu cjevarske izrade,
kontrolora dimenzijske kontrole,
inženjera u pogonu trupa,
inženjera u pogonu,
projektanta u odjelu opreme,
studenticu arhitekture,
ispitivača-strojara,
voditelja radilišta,
stolara,
električara,
bravar/limara,
strojomontera,
zavarivača,
cjevara,
strojara – acetilenska stanica,
brodomontera,
Manitowac dizaličara,
mehaničara za dizalice,
operatera na CNC strojevima,
skladišnog radnika,
vatrogasca,
čistačice,
sobarice,
domare,
recepcionere,
kuhare.

- U “Brodosplitu” svakodnevno radi preko 2300 radnika, a u knjizi narudžbi se nalazi 12 brodova, te niz van brodograđevnih projekata što osigurava zaposlenost do 2023. godine - navode iz splitskog brodogradilišta uz napomenu kako se trude i nastoje zadržati i sve postojeće radnike potičući pronatalitetnu politiku, pa svakoj radnici koja je zaposlena u bilo kojoj od tvrtki iz grupacije temeljem Ugovora o radu na određeno vrijeme, automatski u slučaju trudnoće daju Ugovor na neodređeno vrijeme.

- Također svim zaposlenicima za svako novorođeno dijete se isplaćuje bruto iznos od 5000 kuna, a u slučaju da oba roditelja rade kod u kompaniji - iznos se udvostručuje. Roditeljima troje i više malodobne djece daje se poseban mjesečni doplatak od 200 kuna za treće i svako sljedeće dijete, što kroz period odrastanja i podizanja djece od strane roditelja iznosi ukupno oko 40.000 kuna po svakom roditelju, tj. 80.000 kuna ako su oba roditelja zaposlena u kompaniji.

U slučaju redovnog studiranja pojedinog djeteta dobna granica se za tu mjeru pomiče s 18 godina na 22 godine ili do kraja redovnog studiranja. Također oboljeloj djeci zaposlenika doniraju se potrebna sredstva za podmirivanje dodatnih troškova povezanih s liječenjem i sponzoriraju kulturno umjetnička društva i sportski klubovi u kojima aktivno sudjeluju djeca škverskih radnika - poručili su iz Brodosplita te pozvali sve zainteresirane da se prijave za navedena radna mjesta.

 

Naslovnica Split