StoryEditor
Splitod inženjera do kuhara

Splitski škver opet zapošljava: u 'Brodosplitu' trebaju radnike za čak 34 različita radna mjesta, evo koje se sve struke traže

Piše G. R.
26. rujna 2019. - 18:09

Poznati američki portal cruiseindustrynews.com na svojim je stranicama objavio popis od 24 nova kruzera iz cijeloga svijeta koja će zaploviti ove godine, a među njima su i dva broda koja su završena u “Brodosplitu”.

- Promijenjen je potpuno proizvodni program na kojem Brodosplit konkurira, a gradnja putničkih brodova segment je u kojem hrvatska brodogradilišta mogu konkurirati - poručili su iz splitskog škvera.

Trenutnom izgradnjom novog broda za krstarenje polarnim područjima na Arktik i Antarktik, te nedavnom isporukom jednog i ugovaranjem drugog za istog naručitelja, “Brodosplit” se pozicionirao u tržišnu nišu gradnje Polar Expedition Cruise Vessels i putničkih brodova čija je dužina od 100 do 250 metara, sve s neograničenim područjem navigacije, uglavnom u pojedinačnim serijama koji se ističu svojim jedinstvenim dizajnom i namjenom, te primijenjenim rješenjima.

Stoga iz škvera poručuju kako zbog različitog intenziteta ugovorenih poslova, poput dizajniranja interijera i izgradnje polarnih kruzera oglasili potrebu za čak 34 različita radna mjesta (m/ž).

Zapošljavaju:
projektnog inženjera brodogradnje,
tehnologa kontrole bez razaranja,
projektnog inženjera građevine,
arhitekta na projektu,
projektanta u odjelu trupa broda,
arhitekta,
projektanta,
inženjera na projektu,
inženjere u pogonu cjevarske izrade,
kontrolora dimenzijske kontrole,
inženjera u pogonu trupa,
inženjera u pogonu,
projektanta u odjelu opreme,
studenticu arhitekture,
ispitivača-strojara,
voditelja radilišta,
stolara,
električara,
bravar/limara,
strojomontera,
zavarivača,
cjevara,
strojara – acetilenska stanica,
brodomontera,
Manitowac dizaličara,
mehaničara za dizalice,
operatera na CNC strojevima,
skladišnog radnika,
vatrogasca,
čistačice,
sobarice,
domare,
recepcionere,
kuhare.

- U “Brodosplitu” svakodnevno radi preko 2300 radnika, a u knjizi narudžbi se nalazi 12 brodova, te niz van brodograđevnih projekata što osigurava zaposlenost do 2023. godine - navode iz splitskog brodogradilišta uz napomenu kako se trude i nastoje zadržati i sve postojeće radnike potičući pronatalitetnu politiku, pa svakoj radnici koja je zaposlena u bilo kojoj od tvrtki iz grupacije temeljem Ugovora o radu na određeno vrijeme, automatski u slučaju trudnoće daju Ugovor na neodređeno vrijeme.

- Također svim zaposlenicima za svako novorođeno dijete se isplaćuje bruto iznos od 5000 kuna, a u slučaju da oba roditelja rade kod u kompaniji - iznos se udvostručuje. Roditeljima troje i više malodobne djece daje se poseban mjesečni doplatak od 200 kuna za treće i svako sljedeće dijete, što kroz period odrastanja i podizanja djece od strane roditelja iznosi ukupno oko 40.000 kuna po svakom roditelju, tj. 80.000 kuna ako su oba roditelja zaposlena u kompaniji.

U slučaju redovnog studiranja pojedinog djeteta dobna granica se za tu mjeru pomiče s 18 godina na 22 godine ili do kraja redovnog studiranja. Također oboljeloj djeci zaposlenika doniraju se potrebna sredstva za podmirivanje dodatnih troškova povezanih s liječenjem i sponzoriraju kulturno umjetnička društva i sportski klubovi u kojima aktivno sudjeluju djeca škverskih radnika - poručili su iz Brodosplita te pozvali sve zainteresirane da se prijave za navedena radna mjesta.

 

Izdvojeno

10. srpanj 2020 12:37