Dalmacija Split

'A JE TO' NA SMOKOVIKU

Pogledajte rješenje kojeg se ne bi posramili ni najveći umovi svijeta - ogradu koja ne bi zadržala ni pivca; Koji je kooperant 'Hrvatskih cesta' zaslužan za ovu genijalnost?

'A JE TO' NA SMOKOVIKU

Inovativnim rješenjima po modelu "drž' vodu dok majstori odu" na hrvatskim cestama nikad kraja, a najnovije rješenje dolazi sa splitske obilaznice.

(S)udarima oštećena i ruzinom nagrizena željezna ograda, koja duž Smokovika dijeli dva kolnika spomenute prometnice, zamijenjena je žičanom, prvenstveno kako bi se preveniralo pretrčavanje pješačkih "kamikaza" preko šest voznih traka, a za stupove je pričvršćena žicom koje bi se posramio i pristojniji kokošinjac. Kao po običaju, netko će okrenuti solidan novac za – vidi se kako – isporučenu uslugu s materijalom koji bi mogla otpuhati i malo jača bura, koja na toj dionici gradske obilaznice itekako udara olujnim refulima s Klisa.

– Čelična mreža je za metalne stupove ni manje ni više nego pričvršćena žicom! Ovakvih primjera nema više ni na seoskim imanjima. Pitam se koji je kooperant "Hrvatskih cesta" ili "Županijskih cesta" dobio ovaj posao – ističe naš čitatelj koji je poslao i dokaze tog kapitalog ulaganja u sigurnost svih sudionika u prometu. 

Naslovnica Split