StoryEditorOCM
Dalmacijablokada prometa na otoku

Snijeg i debeli minusi paralizirali Brač, u pomoć poslana i ralica iz Splita

27. veljače 2018. - 15:04
vatrogasci selca

Na Braču su u utorak snijeg, led i niske temperature prouzročili prekid i blokadu cjelokupnog javnog cestovnog linijskog prometa na otoku. Zbog toga putnici nisu mogli autobusima Autotransa stići na trajekt u Supetru niti su učenici-putnici mogli do svojih školskih klupa u Osnovnim i Srednjim školama.

Nastava u Srednjoj školi u Bolu nije ni održana dok su u Jadrankamenu još ranije odlučili kako u ponedjeljak i utorak zbog teških uvjeta neće raditi.

Uvjeti na cestama u unutrašnjosti otoka su bili izuzetno teški pa je u pomoć bračkim cestarima stigla još jedna ralica iz Splita. U Gornjem Humcu se temperatura u utorak ujutro bila spustila na deset stupnjeva ispod ništice dok je na Vidovoj gori čiji se vrh uzdiže prema nebu 778 metara bila za još nekoliko stupnjeva niže.

Zbog svega toga, a vodeći računa o sigurnosti putnika, autobusi Autoprijevoza su mirovali. Iza deset sati uspostavljene su reducirane autobusne linije i to prema subotnjem rasporedu na relaciji Supetar-Sutivan te Supetar-Postira-Pučišća.


Inače, bračka mjesta dobro su se pripremila za sibirski val hladnoće jer su komunalne i vatrogasne službe stavljene u punu pripravnost dok su se ceste i putovi čistili i posipali solju i tucanikom. Mnoga domaćinstva zaštitila su svoje vodomjere kao i stabla agruma jer su iz prošlogodišnje hladnoće izvukli pouke.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 09:33