StoryEditorOCM
DalmacijaBurno u Makarskoj

Skandal u Božićnom gradu: roditelj tvrdi da mu je animatorica pljunula dijete

Piše PSD.
3. prosinca 2015. - 00:34

Privatni problem je, nažalost, sada eskalirao, i to nauštrb moga djeteta. Nije mi jasno da netko tko je zadužen za brigu o djeci, i to u Božićnom gradu, može moga četverogodišnjeg sina pljunuti! – s ogorčenjem nam se javio Makaranin Drago Marinović iznoseći detalje incidenta, nevjerojatnog događaja koji se zbio u nedjelju predvečer u srcu grada podno Biokova.

Zašto ne može ući?

Jer priče kako odrasli svoje razmirice često, nažalost, rješavaju preko djece, uvijek se nekako vežu uz bolne razvode roditelja, no da se jedan četverogodišnjak nađe u sukobu svoje majke i rodice njegova oca, vjerojatno nitko baš i ne bi povjerovao!
I to Marina protiv Marine!

Stoga ćemo iznijeti obje verzije spornog događaja koji se zbio unutar Božićnog grada, igraonice koju Grad Makarska organizira tijekom prosinca, namijenjene svim mališanima koji žele aktivno sudjelovati u crtanju, igri, raznim radionicama, izradama ukrasa...

– Supruga je sa sinom došla u igraonicu u nedjelju oko 17.30, prvog dana otvaranja Božićnog grada, jer vam djeca obožavaju te kućice na rivi namijenjene upravo njima, mališanima. Tamo su bile dvije odgojiteljice, jedna od njih i moja rođakinja, a kako njih dvije otprije imaju prepirki, u startu je moja rodica zabranila ulaz mome sinu u igraonicu. Na upit moje supruge upućen drugoj odgojiteljici je li Božićni grad namijenjen svoj djeci, i kako je dobila potvrdan odgovor, uvela je dijete unutra i ono je počelo crtati. No kako one nisu stale s prebacivanjima jedna drugoj, odgojiteljica moja rodica je mog sina – pljunula. Kada mi je to supruga ispričala, odlučili smo tome više stati na kraj. Pa ne može se iskaljivati na mom sinu! Stoga smo u ponedjeljak ujutro incident prijavili i policiji – pojasnio nam je sve Marinović, posebno ističući kako njegova rodica nije odgojitelj, nema pedagošku naobrazbu, pa ga i čudi što uopće i radi na tom radnom mjestu, s djecom.

Kako može doći do toga da osoba zadužena za brigu o djeci "napadne" dijete, upitali smo prozvanu stranu – Marinu Kalajdžić.

– Nije vam to istina! Pa imam i svjedoke, svoju kolegicu i par roditelja koji su bili u igraonici sa svojim klincima. Dala sam izjavu i policiji jer ništa od toga nije istina. Već tri godine radim u Božićnom gradu tijekom prosinca kao animator. Nisam odgojitelj, mi djecu koja moraju biti u pratnji roditelja samo animiramo, zabavljamo, organiziramo zajedničku igru, crtanje... Pa to kako nisam pedagog, Marini Beus, supruzi mog rođaka Drage, baš i ne drži vodu – spremno nam je iznijela i svoju verziju priče prozvana Marina Kalajdžić.

Demantira ona i prozivanje kako je pljunula dijete, te tvrdi da je mališan crtao u igraonici i nitko ga, a ponajmanje ona, nije dirao.

Pustite maloga

– Sat vremena je mališan crtao u igraonici, a prozivanja njegove majke već su stara priča. Prije mjesec dana je ključem išarala vozilo moje majke, sestre svoje svekrve. Stradala je crvena nissan micra pa je morala platiti štetu od 7000 kuna za bojenje auta. Sada joj je valjda žao što ja radim, pa mi je došla stvarati probleme na radnom mjestu. I sutradan, u ponedjeljak, došla me je u igraonicu snimati mobitelom, usput prozivajući me kako sam je autom htjela oboriti na ulici, dok je imala dijete u rukama – iznosi nam tako druga Marina napade od strane prve Marine.

A koja je u pravu, valjda će utvrditi nadležne institucije. Tek je jedno bitno – da četverogodišnjak i daje tijekom cijelog prosinca može bez straha doći u Božićni grad i zabaviti se...
Valjda će i odrasli u svojim svađama zaobići – dijete!

sandra barčot

Policija utvrđuje stanje

Iz Policijske uprave slitsko-dalmatinske poslali su nam sljedeću informaciju:
"Obavještavamo Vas da je 30. studenog 2015. u Policijsku postaju Makarska pristupila 24-godišnjakinja, te prijavila navedeni događaj, koji se dogodio dana 29. studenog 2015. u Makarskoj. U odnosu na navedeno, utvrđujemo činjenično stanje, te ćemo o istom izvijestiti nadležno Državno odvjetništvo."

Gradska uprava bez komentara

Budući je pod ingerencijom Grada Makarske organizacija Božićnog grada i izbor zaposlenih, upitali smo i njih o ovom incidentu, te dobili koncizan odgovor:
"Ne radi se o događaju koji je vezan za Grad Makarsku i manifestaciju Božićni Grad, pa isti nemamo ni potrebe komentirati."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:47