StoryEditorOCM
Dalmacijatraže od glavana

Sinjski SDP: Komunalni doprinos za legalizaciju do nula kuna

Piše PSD.
11. veljače 2013. - 15:24
Na zahtjev kluba svojih vijećnika Gradski odbor SDP-a Sinj uputio je gradonačelniku Ivicu Glavanu inicijativu da Gradskom vijeću predloži izmjenu odluke o komunalnom doprinosu radi što obuhvatnije legalizacije bespravno izgrađenih objekata. SDP predlaže da se visina komunalnog doprinosa za legalizaciju smanji od sadašnjih iznosa do nula kuna za metar kubični zauzetnog prostora. 

Sinjski SDP-ovci navode da na području gradskih naselja ima veliki broj nelegalno izgrađenih objekata. Njihovi vlasnici, smatraju u SDP-u, sigurno bi ih željeli legalizirati, ali radi osiromašenja zbog dugotrajne ekonomske krize i nezaposlenosti velika većina nema potrebni novac za plaćanje svih dadžbina među kojima je komunalni doprinos jedna od većih stavki.

Gradski odbor SDP-a smatra da bi se i Sinj trebao prikloniti gradovima i općinama koji su drastično smanjili ili potpuno ukinuli komunalni doprinos u korist legalizacije. Drže da bi tako izostao očekivani prihod za financiranje komunalne infrastrukture grad mogao pribaviti kvalitetnim projektima koji bi se kandidirali prema fondovima EU. Gradski odbor očekuje da bi se njihov prijedlog trebao naći na prvoj narednoj sjednici Ghradskog vijeća.

T. Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:14