StoryEditorOCM
Dalmacijahoće li dobiti novi dom?

Psi sa snimke koja je šokirala Hrvatsku oduzeti vlasniku, smješteni u kaštelanskom skloništu; Dr. Filipović otkrila u kakvom su zdravstvenom stanju i što će dalje biti s njima

Piše PSD
23. studenog 2018. - 13:35
psi

Zlostavljani psi u vlasništvu lovca iz okolice Muća, odlukom Veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede, privremeno su oduzeti vlasniku te su primljeni u NO KILL sklonište Animalis Centrum gdje će boraviti do konačne odluke Suda, objavljeno je na Facebook stranici skloništa u Kaštel Sućurcu, u vlasništvu Zdenke Filipović.

Psi su pregledani te će imati svakodnevni veterinarski nadzor, a budući da nisu bili mikročipirani ni cjepljeni, isto je obavljeno odmah po dolasku, izvjestila je Filipović putem Facebook stranice, a za Dalmacija danas otkrila je i u kakvom su stanju životinje sa snimke koja je šokirala Hrvatsku.

Monstrum koji je cipelario psa ispitan na splitskoj policiji, doznali smo što slijedi

Monstrumu koji je zlostavljao psa na vrata stigli članovi Levijatana: pogledajte kako im je pokušao objasniti svoj gnjusni čin, opet je postao agresivan...

'Njihovo zdravstveno stanje je u potpunosti zadovoljavajuće. Neki od tih pasa su čak malo predebeli. Svakako se vidi da se o njima vodilo računa. Rekla bih da je ovo suprotno dojmu koji se stekao kada se vidjela snimka. Nema sumnje da su životinje njegovane i dobro hranjene', kazala je dr. Filipović, i sama zaprepaštena snimkom koja je procurila u javnost.

'Svjesni smo da je interes građana veliki, no molimo poštujte činjenicu da se trebamo držati uputa Veterinarske inspekcije te ovi pasonje moraju boraviti u karanteni narednih desetak dana, te ih se ne može posjetiti i fotografirati.

 

Uhićen stariji muškarac sa šokantne snimke mučenja životinja, policija ga privela nakon bešćutnog cipelarenja pasa

Oprez, uznemirujući video: stravična snimka zlostavljanja pasa u zaleđu Splita šokirala javnost, policija traži manijaka koji je iscipelario nesretne životinje

Mi, kao i vi, očekujemo pravednu odluku u skladu s dobrobiti životinja te vjerujemo da ćemo uskoro biti u prilici tražiti ovim psima siguran i topao dom, daleko od onoga što su do sada prolazili. 

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nas kontaktirajte, no još jednom napominjemo da posjeti ovim psima za zainteresirane građane u narednim danima nažalost neće biti mogući', objavili su iz kaštelanskog skloništa Animalis Centrum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:49