StoryEditorOCM
Dalmacijadico, guštajte, a vozači - oprez!

Pogledajte zimsku idilu: Dalmacija pod bijelim pokrivačem!

Piše M. Rak, B. Ćosić, T. Paštar, Hina, PSD
3. siječnja 2017. - 11:22
zagora_snijeg25-030117.JPG

U većem dijelu Dalmatinske zagore pada snijeg koji se "hvata" za tlo. Konačno smo dočekali pravu "bijelu" zimu koja će zasigurno razveseliti najmlađe, a nadajmo se da neće doći do većih problema u prometu.

Na sinjskom području počeo je padati oko 8 sati. Zabijelio se i Klis.

Fotogalerija s Malačke: i Kozjak je pod snijegom

Na šibenskom području snijeg pada na Miljevcima i na Promini.

Prvi ovogodišnji snijeg zabijelio je i dijelove Imotske krajine. Prema riječima Petra Vuletića iz zimske službe ŽUC-a, njihovih šest ekipa s posipačima i ralicama već je na terenu od Aržana do Golog brda. Na snazi je upozorenje vozačima da ne kreću na put bez zimske opreme. Na području Aržana bijeli pokrivač je debeo oko 15 centimetara.

Što se tiče kiše koja pada u većem dijelu Dalmacije, tijekom današnjeg dana u Zadru je palo 15 litara po četvornom metru, u Šibeniku oko 30 litara, u Splitu 28, a u Dubrovniku je palo tek pola litre. Na jugu Dalmacije jača kiša se tek očekuje.

Rekorder je Skradin s 40 litara (podaci oko 10 sati).

Temperature su trenutno uglavnom iznad nule, osim na Promini, Mosoru i Biokovu.

Pripremite se, Dalmaciju čeka Sibir: za vikend stiže nezapamćena hladnoća, temperatura pada do minus 20 stupnjeva!

U nastavku tjedna hladnije

Do kraja današnjeg dana na jugu Hrvatske će se zadržati oblačno s kišom, a u unutrašnjosti Dalmacije snijegom. Na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, a na krajnjem jugu jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka na Jadranu će iznositi od 8 do 13 Celzijevih stupnjeva.

U nastavku tjedna na Jadranu će biti hladnije, i dalje uz povremene mjestimične oborine - u srijedu uglavnom na jugu, zatim i drugdje.

Osobito je nužno upozoriti na ponovno jačanje bure u srijedu, a u četvrtak i petak ona će često biti olujna, pa i s orkanskim udarima, pri čemu će i temperatura zraka biti niska kao malo kada u ovo doba godine.

Izvješće HAK-a u 10,29 sati

Zbog ugaženog snijega na kolniku zimski su uvjeti na dionici autoceste A1 između čvorova Šestanovac i Ravča te na DC76 tunel Sveti Ilija (između čvorova Zagvozd2 i Bast) te na županijskim cestama na području Senja. Promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Zbog snijega i vjetra, samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:06