StoryEditorOCM

Plava zastava u ACI-marini Vrboska

Piše PSD.
7. lipnja 2013. - 23:02
Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, a u nazočnosti većeg broja nautičara, gostiju i uzvanika, na jarbol ACI-marine u Vrboskoj po četrnaesti put podignuta je Plava zastava, a ona je zapravo u svijetu vrlo cijenjena turistička markica, što svjedoči o razvijenoj svijesti i pažljivu odnosu prema okolišu i očuvanju prirode.

Svečanosti su nazočili Nikola Bogdanić, prvi upravitelj Nautičkog centra Hvar, i Maksim Filičević, bivši direktor ACI-marine Palmižana, dok je čast podizanja zastave pripala općinskom načelniku Nikši Peronji, koji je u toj prigodi pozdravio sve nazočne i zaželio da vrbovačka marina i nadalje ostane subjekt primjernoga gospodarskog poslovanja u turizmu.

- I ove godine imamo čast biti laureatima projekta Plave zastave, trajnog međunarodnog programa odgoja i obrazovanja za okoliš i održivi razvoj, što je osmišljen radi zaštite obalnog pojasa, plaža i marina, a u Hrvatskoj ga provodi Udruga “Lijepa naša”. Dakle, vrlo smo zadovoljni i ponosni što smo svojim odgovornim ponašanjem i poštovanjem pravila i standarda Plave zastave dostigli ekološke i turističke standarde u skladu s međunarodnom regulativom u segmentu zaštite okoliša i održivog razvoja – prigodno je rekao Zoran Krstinić, direktor ACI-marine Vrboska, pozvavši nazočne da im se pridruže i 1. srpnja kada će proslaviti 30. obljetnicu rada ACI-ja i ulazak naše zemlje u Europsku uniju.

M. CRNČEVIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:10