StoryEditorOCM
OtociNIJE MORE ZA SVAKOGA

Velike akcije na Hvaru: mladom Indijcu pozlilo nakon veslanja i ronjenja, a onda je stigla dojava o drami na pučini

Piše Dalmacija SD
5. srpnja 2023. - 13:44

Policijaci i djelatnici Hitne medicinske pomoći na Hvaru i okolnim otočićima imaju pune ruke posla.

U uvali Ždrilca na Paklinskim otocima pozlilo je muškarcu i trebala mu je žurna pomoć jer se zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja počeo utapljati. Hvarski policajci su odmah krenuli službenim gliserom i prevezli tim Hitne pomoći koji je odmah počeo pružati pomoć tom muškarcu.

- Čovjek je stabiliziran nakon čega je službenim policijskim plovilom prevezen u Hvar odakle je helikopterom prevezen u splitsku bolnicu. Utvrđeno je da je pozlilo 28-godišnjem Indijcu koji se uputio kajakom na Paklinske otoke, te je na udaljenosti oko 50 metara od obale ronio na dah nakon čega mu je pozlilo i izgubio je svijest - naglašavaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Međutim, tijekom povratka policijskoga glisera u Stari Grad, s "Jadrolinijina" trajekta na redovitoj pruzi je zaprimljena dojava kako se u tom akvatoriju, na otvorenoj pučini nalazi gliser koji nekontrolirano kruži velikom brzinom, dok se jedna osoba nalazi bespomoćno u moru.

Policajci su u suradnji sa službenicima Lučke kapetanije Hvar umirili plovilo, te iz mora izvukli onemoćalog muškarca kojem su pružili pomoć i prevezli ga do luke. Utvrđeno je da je muškarac tijekom plovidbe pao s gumenjaka u more, a brodica je nastavila nekontrolirano kružiti po moru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:55