StoryEditorOCM
OtociS GOOGLEOM DO KANTE

Turistički iznajmljivači nadomak Splita ispalili na komunalce: karticu su čekali tjednima, a onda su dobili ovaj biser

Piše Silvana Uzinić
4. srpnja 2023. - 11:18

Puna tri mjeseca čekali su u komunalnoj tvrtki "Trogir Holding" novu količinu kartica za otključavanje kontejnera za smeće i to onu koja je trebala brojnim iznajmljivačima za njihove goste, a kad su konačno stigle, na poleđini s uputstvima imaju - grešku!

Sezona je, kako smo i pisali, već uvelika bila počela, a lokacije sa spremnicima "ukrašenima" pretrpanim vrećama za smeće bili su gostima ružna dobrodošlica.

Nije se taj nered, doduše, pripisivao samo gostima koji s otpadom nisu mogli do zaključanih kontejnera, bilo je tu i krupnog i biootpada građana kojima je bilo teško, ali nekima i nemoguće, potegnuti do reciklažnog dvorišta u Planome. Kartice su bile nasušne da ublaže taj nered.

No, najprije ih se iz tjedna u tjedan čekalo. Iz "Holdinga" su poručivali da će stići kroz koji dan. Zatim su građani danima nazivali trogirske komunalce i pitali jesu li konačno stigle.

Kad je javljeno da su stigle, onda je došao dan kada je službenik koji ih izdaje bio - slobodan. Zatim je došao i dan kada je rad sa strankama predviđen samo do 10 sati, a onda je konačno bio i takav dan kada je rad sa strankama bio do podne. Napokon je ta druga kartica u džepu vlasnika apartmana.

Platili su je 10 eura i trebaju je dati svojim gostima. Uputstva su na poleđini i mnogi su pomislili kako je u redu da ih odmah ljudima prevedu na engleski.

image
Snimio čitatelj

Lijepo piše pod brojem 1.: Pritisnite tipku za START. Pod 2 kaže ovako: Prislonite karticu na nadgradnju i pričekajte da se nadogradnja otovri! Otovri!

Otovri se zemljo! Nakon toliko čekanja dogodi im se tiskarska greška.

Gosti su, reći ćete, opremljeni aplikacijama za prevođenje koje su toliko unaprijeđene da će vas svaka kad ukucate ili presnimite pogrešno napisanu riječ pitati "jeste li mislili ..." pa će vjerojatno tako biti i u ovom slučaju.

Jeste li mislili "otvori", pitaju iz Googlea. Da, mislili su i u trogirskom "Holdingu", ali im se, eto, dogodilo. Kao da su malo munjeni zaposleni u tom gradskom poduzeću. Jeste li mislili "zbunjeni"? Da, mislili smo zbunjeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:57