StoryEditor
Otocieu sredstva

Supetarski vijećnici jednoglasno podržali projekt: u ‘novo ruho‘ doma Mirca ulaže se pola milijuna kuna

12. rujna 2020. - 22:47

Supetarski gradski vijećnici jednoglasno su podržali prijedlog projekta “Rekonstrukcija i opremanje društvenoga doma Mirca na području Grada Supetra”.

Riječ je o projektu koji će grad Supetar prijaviti na natječaj Lokalne akcijske grupe (LAG) Brač i to u skupinu "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu".

LAG Brač je ustanova koja, uz ostalo, preusmjerava EU sredstva na lokalnoj razini. Bila je to jedina točka dnevnoga reda, a u odsutnosti gradonačelnice Ivane Marković, koja je predložila projekt, govorio je njezin zamjenik Šimica Dragičević.

Projekt koji se pripremao od početka godine, ali je zbog pandemije koronavirusa privremeno bio odgođen, vrijedan je ukupno 489.889 kuna, a ukoliko prođe na natječaju i dobije "zeleno svijetlo" očekuje se sufinanciranje u vrijednosti od 50.000 eura.

Projektom je, pojasnila je Ana Ranj, voditeljica Odsjeka za upravljanje gradskom imovinom, društvene djelatnosti i gospodarstvo, obuhvaćena zamjena vanjske drvene stolarije novom PVC i ALU stolarijom, rekonstrukcija i opremanje sanitarnih čvorova, opremanje dvije polivalentne društvene prostorije na katu zgrade s novom čajnom kuhinjom u prizemlju, na način da ih mogu koristiti razne udruge, građani i mjesni odbor za predavanja, izložbe, treninge, druženja i slična događanja.

Projektom je predviđeno i opremanje prostorija društvenog doma koje koristi boćarski kluba "Mirca" s novim namještajem i uređajima.

Punu podršku projektu dala je i Edita Šore, predsjednica Mjesnog odbora Miraca, jer se na taj način, po njezinim riječima, vrši revitalizacija tog mjesta i poboljšava društveni standard.

Vijećnik dr. Dinko Mirić (SDP) podržao je projekt u Mircima, ali je isto tako pozvao nadležne gradske službe da na isti način pokušaji obnoviti i spasiti od propadanja Zadružni dom u Škripu, najstarijem naselju na otoku.

U situaciji kada je uslijed pandemije koronavirusa u gradskoj blagajni sve manje novaca natječaji s evropskim sredstvima su i te kako dobrodošli i u nekim situacijama jedini izlaz.

Kroz vijećnička pitanja Borko Martić (HDZ) je po drugi put upozorio kako u uvali Zastup, nadomak Splitske, i dalje u moru istječu fekalije, dok je Nikola Rendić (HDZ) ukazao na potrebu korekcije odluke o dodijeli stipendija kako bi one ponajprije bile dodijeljene onima koji uistinu žive na području grada Supetra.

item - id = 1044068
related id = 0 -> 1123709
related id = 1 -> 1123465
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2021 04:02