StoryEditorOCM
Otoci(PO)SMRTNA ANKETA

Starograđanima nedostaje više od 100 grobnica, hoće li nova posljednja počivališta koštati 40.000 kuna kao u Vrboskoj ili će biti još skuplja?

Piše Mirko Crnčević
24. siječnja 2021. - 09:57

Na internetskoj stranici Grada objavljen je anketni poziv za iskazivanje interesa građana za definiranje proširenja groblja u Starome Gradu. Dakle, plan će biti donesen prema približnom broju zainteresiranih, a njih je, kako doznajemo, više od sto.

Iz lokalne uprave mole sve one koji su proteklih godina iskazivali interes u tvrtki "Komunalno" ili u gradskoj upravi da ispune anketu te odaberu tip grobnog mjesta za koji su zainteresirani kako bi nadležne službe raspolagale aktualnom i točnom informacijom o stvarnim potrebama, čime će se ubrzati realizacija projekta.

- Zadnje proširenje groblja i izgradnja mrtvačnice obavljeni su prije gotovo dva desetljeća. Radovi su dovršeni 2003. godine, uglavnom dobrotom i ostavštinom naših sugrađana Nikole Stančića pokojnog Marina i supruge mu Mladenke.

Interes za nova grobna mjesta poprilično je velik, a nakon što sagledamo konačne potrebe pribavit ćemo projektnu dokumentaciju, da bi tvrtka "Komunalno Stari Grad" mogla započeti izgradnju najvjerojatnije već tijekom nadolazećeg ljeta - kaže gradonačelnik Antonio Škarpa.

Anketu je potrebno ispuniti i/ili dostaviti (osobno, poštom ili na e-mail adresu grad@stari-grad.hr) u prostorijama gradskog Odsjeka za prostorno planiranje i uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove, na adresi Novo riva 3, radnim danom od 9 do 11 sati, najkasnije do 26. veljače.

Ugovori s građanima će se sklapati naknadno i istovjetno kao nedavno u Jelsi, odnosno Vrboskoj, tako da će lokalna vlast pripremiti teren, izgraditi prilazne staze i obaviti hortikulturno uređenje, a građani će financirati izgradnju grobnih mjesta s mogućnošću plaćanja na rate.

Grobnica s postavljenim kamenim pokrovom i nadgrobnom pločom u Vrboskoj je građane u konačnici koštala 40 tisuća kuna, a točan iznos za zainteresirane u Starome Gradu još uvijek nije određen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 10:23