StoryEditorOCM
OtociLUĐACI NA ASFALTU

Kaos na Čiovu: automobilom udario u policijsko vozilo, pa se zabio u parkirano auto, a onda mu je suvozač sve začinio

Piše Dalmacija SD
31. kolovoza 2023. - 10:35

Na Putu svetog Križa u Mastriniki, mjestu na otoku Čiovu, sinoć je u stražnji dio službenog policijskog vozila koje se zaustavljalo ispred pješačkog prijelaza, udario automobil kojim je upravljao 45-godišnjak, a s njim se nalazio i 43-godišnji suvozač.

Nakon toga je 43-godišnjak svojim vozilom sletio s kolnika, te je udario u drugo, parkirano vozilo, kao i u metalnu ogradu. Utvrđeno je da se vozač i suvozač nalaze u vidno alkoholiziranom stanju.

- Provedenim alkotestiranjem utvrđeno je da se 45-godišnji vozač nalazi pod utjecajem alkohola u krvi od 1,89 promila, dok je 43-godišnji suvozač odbio alkotestiranje i za vrijeme dok se nalazio na mjestu događaja i dok su policijski službenici obavljali očevid, vikao i galamio, te nije prestajao narušavati javni red i mir unatoč izdanoj naredbi. Obojica muškaraca su dovedena u postaju i izdana im je naredba o smještaju do prestanka djelovanja alkohola.

Dvoje policijskih službenika koji su se nalazili u službenom vozilu zadobili su lakše tjelesne ozlijede, a liječnička pomoć im je pružena u KBC Split - naglašavaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Policajci su utvrdili postojanje osnovane sumnje da je 45-godišnji vozač, upravljajući osobnim vozilom u alkoholiziranom stanju, bez da je uz sebe imao vozačku dozvolu da je preda na uvid policajcima, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom i ozlijeđenim osobama na način da nije držao potreban razmak krećući se iza drugog vozila.

- Ostvario je obilježja triju prometnih prekršaja, sankcioniran je novčanom kaznom od 1670 eura i izrečena mu je zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca, a u odnosu na suvozača utvrđeno je da je svojim ponašanjem ostvario obilježje kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, radi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu - dodaju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:11