StoryEditorOCM
OtociSTIGLA JE ‘KORU‘

Jedan od najbogatijih ljudi svijeta ljetuje u Dalmaciji, pogledajte mu jahtu, vrijedna je kao ‘pola‘ proračuna RH

Piše DV
16. kolovoza 2023. - 19:03

Američki milijarder Jeff Bezos, osnivač internetske trgovine Amazon, sa svojom je zaručnicom Lauren Sanchez stigao u Hrvatsku! Njegova jahta "Abeona" usidrena je kod otoka Šipana, a fotografije jahte snimio je i čitatelj Jutarnjeg.

Riječ je o pratećem brodu za superjahtu "Koru", vrijednu čak 500 milijuna dolara. Na jahti je i njegov privatni helikopter.

Nedaleko od Bezosove jahte nalazi se skriven od pogleda i brod na koji slijeće njegov privatni helikopter.

Prije Hrvatske, Bezos je plovio Grčkom i Italijom, a prije nekoliko dana s njima je viđena i slavna glumica Demi Moore.

Svjetskoj javnosti Jeff Bezos je najpoznatiji kao osnivač Amazona, globalne platforme za online trgovanje. No, osim toga, američki je 59-godišnji milijarder i uspješan investitor i filantrop. Bavi se i medijima i svemirskom tehnologijom.

Već desetljećima sanja o kolonizaciji svemira, a želju da postane "svemirski poduzetnik" ostvario je osnivanjem tvrtke "Blue Origin", koja uspješno eksperimentira s brojnim inovacijama vezanim uz svemirska istraživanja.

Osim poslovnog života, javnst intrigira i privatno. Prije četiri godine njegov je razvod od supruge MacKenzie Bezos proglašen najskupljim u dotadašnjoj povijesti.

Pisalo se u američkim medijima tada kako će poduzetnik svojoj bivšoj supruzi ustupiti četiri posto udjela u online-šoping divu, vrijednih 38 milijardi dolara.

Bezos se potom počeo viđati s Lauren Sanchez (53) koja je ovog ljeta pojavila s 30-karatnim zaručničkim prstenom vrijednim  između dva i pol i pet milijuna dolara.

image
čitatelj Dubrovačkog vjesnika
image

Jahta "Koru" vlasništvo je Jeffa Bezosa

čitatelj Dubrovačkog vjesnika
image

Jahta "Koru" vlasništvo je Jeffa Bezosa

čitatelj Dubrovačkog vjesnika
image

Jahta "Koru" vlasništvo je Jeffa Bezosa

čitatelj Dubrovačkog vjesnika
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 16:58