StoryEditor
Otocidrama u supetru

Goste Svpetrvs hotela jutros probudila buka bagera, iz uprave bijesni: Ovo je incident međunarodnih razmjera! Svi će saznati za divljaštvo i neistine gradonačelnice Marković!

Piše Dalmacija SD
26. travnja 2022. - 12:29

Nastavlja se sukob između Grada Supetra i Svpetrvs hotela oko posjeda nekretnina za koje obje strane smatraju da su u njihovom vlasništvu.

Nakon što su jučer vatrogasci uspjeli ući u vatrogasni dom kojeg su čuvali zaštitari koje je zaposlila tvrtka Svpetrus hoteli, rano jutros srušen je zid na početku ceste Miljenka Smoje, odnosno na ulazu u resort Svpetrvs hotela.

Jutros srušen zid na ulazu u resort Svpetrvs hotela, situacija pred vatrogasnim domom se smiruje, vatrogasci mirno iznose svoje stvari: Nema nikakve zle krvi između nas i zaštitara

Supetrom se ori ‘Zovi, samo zovi‘; video snimka objavljena pokazuje da su vatrogasci ušli u prostor kojeg su čuvali Svpetrusovi zaštitari

Marković objavila da su ‘muškarci u crnom‘ pokušali provaliti u garažu DVD-a Supetar, Duzich uzvraća: Ona je varalica! Zapravo je bijesna jer nije uspjela u još jednoj od svojih podvala


I dok iz Grada Supetra i dalje tvrde kako hotelska kuća nije vlasnik nekretnina koje traže u posjed, iz Svpetrvs hotela su nakon jutrošnjeg rušenja zida reagirali oštrim priopćenjem te priložili dvije snimke akcije koja se u rano jutro odvijala pred ulazom u njihov resort. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Ludilo se nastavlja, nezapamćeni incident međunarodnih razmjera u Supetru! Vrijede li zakoni i privatno vlasništvo u Republici Hrvatskoj ili? Jutros u ranu zoru u 5 sati (?!) bager gradskog komunalnog društva KD Grad po nalogu gradonačelnice srušio je zid i ulazna vrata na pješačkom ulazu u naše hotelsko naselje. Riječ je o ulazu u naselje iz pravca trajektne luke, a koji je na tom istom mjestu već više od 40 godina.

Nije ovo prvi put da svjedočimo sličnim 'akcijama' pod okriljem noći, prije par godina su na njen nalog ukradena ulazna vrata na ulazu u naselje, nakon toga srušeni zidani vrt s cvijećem koji je služio za usporenje prometa u zoni u kojoj se nalaze dječja igrališta.

To što se ovakve akcije izvode u vrijeme turističke sezone i na dan kada u našem hotelskom naselju boravi 200-tinjak gostiju iz gotovo svih većih europskih zemalja je skandalozno. Gosti su u čudu, prestrašeni i probuđeni bukom bagera i kamiona u ranu zoru, pitaju se 'gdje smo mi ovo došli', a započeli su i sa upitima o prekidu svoga boravka i odlasku iz Supetra i Hrvatske!

Iako je uvijek sve sudski vraćeno u našu korist, gradonačelnica ne poštuje ni sudove ni zakone ove Države već provodi svoju silu bez ikakvog pravnog osnova. Ovo što se danas događa u Supetru se ne pamti u demokratskom svijetu te nanosi nesagledivu i nepovratnu štetu nama, gradu Supetru i Republici Hrvatskoj.

Ne možemo se oteti dojmu da je ovo današnje rušenje izravno povezano sa našim jučerašnjim pokušajem da stupimo u posjed svoga vlasništva kojega smo od države kupili prije 17 godina i u kojega niti do dan danas ne možemo stupiti pa čak ni uz činjenicu da imamo pravomoćnu sudsku presudu i ovršnu ispravu za iseljenje DVD-a.

Nismo htjeli iseliti DVD iz prostora (iako nam svih ovih 17 godina niti DVD niti Grad nisu platili niti kunu za najam prostora ni za troškove režija, dakle potpuno besplatno su koritili naše prostore) sve dok nije izgrađen novi vatrogasni dom za DVD, koji je prošlog tjedna svečano otvoren i u koji je DVD u međuvremenu preselio.

Jučer smo svjedočili situaciji u kojoj je gradonačelnica ponovno lagala građanima, medijima, prešutila izgubljene presude, zloupotrebljavala djecu i vatrogasce te su izvršili upad u našu imovinu.

Iako je ovo samo nastavak njenog dosadašnjeg maltretiranja i ovaj put smo šokirani ponašanjem gradonačelnice. Jedina je razlika što će, vjerujemo, ovaj put za njeno divljaštvo i neistine saznati cijela Hrvatska ali i zemlje EU pa će moguće ovaj put pravosuđe i policija djelovati i osigurati provedbu zakona i sudskih odluka u najkraćem roku.', poručuju iz Svpetrvs hotela. 

 Podsjetimo, na istu temu sinoć su se oglasili iz Grada Supetra:

'Hotelska kuća nije vlasnik nekretnina koje traže u posjed. Vlasnik nekretnina je Grad Supetar koji je vlasništvo stekao temeljem Izmjena i dopuna Zakona o športu od 20.9.1995., a tu nekretninu Grad Supetar drži u samostalnom i nesmetanom posjedu, uključujući i pravne prednike (općinu Supetar i općinu Brač), preko 70 godina.

Hotelska kuća uknjižila se na nekretninu temeljem nezakonitog rješenja o privatizaciji. Hotelska kuća uknjižena je na nekretninu temeljem Djelomičnog rješenja Hrvatskog fonda za privatizaciju od 20.1.2005., rješenja koje je poništeno presudom Upravnog suda RH od 1.4.2010. godine nakon čega nikada nije doneseno novo rješenje.

Grad Supetar samo traži poštivanje zakona ove države, traže djelovanje institucija pravne države, kraj  manipuliranjem činjenicama i zaštitu prava njenih građana.', stoji u službenom priopćenju Grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2022 07:41