StoryEditorOCM
OtociPLATFORMA HVAR

Festival Serum donosi bogat program zabave i kulture za sve koji se na otoku zimi, a ne samo ljeti, osjećaju k‘o doma

Piše Ljubica Vuko
20. listopada 2023. - 19:08

Kako bi dočekali duge zimske dane spremni, veseli i nasmijani, Platforma Hvar za zadnji vikend desetog mjeseca spremila je fenomenalan program festivala Serum, poručuju iz te hvarske udruge.

Osmo izdanje festivala će se održati u gradu Hvaru od petka, 27. do nedjelje 29. listopada 2023., u mini društveno-kulturnom centru Fabrika 35 te na hvarskoj Venerandi.

image

Radionica za djecu

Privatni album
image

Holahoop radionica

Privatni album

Festival je, navode u Plaformi Hvar, osmišljen za sve koji se na otoku zimi, a ne samo ljeti, osjećaju k‘o doma, a ulaz na sva događanja je unatoč recesiji- besplatan. Festival promovira nezavisnu kulturu u otočkoj zajednici i želi biti inspiracija za osmišljavanje i realizaciju više društveno-kulturnih događanja kroz zimu u gradu i na otoku Hvaru. Program festivala uz Platformu Hvar sufinancira Grad Hvar, Splitsko - dalmatinska županija te Zaklada Kultura nova.

image

Radionica stripa

Privatni album
image

Festival Serum

Privatni album

Kako najavljuju, Serum festival otvara se u petak u 18 sati u prostoru Fabrika 35 izložbom "8 - retrospektivna introspekcija", kojom će udruga Platforma predstaviti priču o samom festivalu kroz posljednjih osam godina. Večer se nastavlja zabavnim kvizom "Ko to more platit", a završava predstavljanjem nove hvarske rap grupe 3 GLOVE na Venerandi.

U subotu festival se nastavlja radionicom izrade prirodne kozmetike by Hag Made iz Starog Grada nakon koje slijedi ćakula s autoricom Vanom Kovačić i promocija njene zbirke "Pinke" pisane na hvarskom dijalektu i inspirirane djetinjstvom na otoku.

image

Festival Serum

Privatni album

Večer će se završiti velikim koncertom zagrebačkog underground benda Antenat na Venerandi. Antenat, ističu organizatori, nikoga ne ostavlja ravnodušnim svojom živom energijom i kombinacijom različitih afričkih, reggae, brass, ska, blues i dub ritmova. I ne samo to! Stihovi njihovih pjesama slave prirodu, slobodu duha i pozivaju publiku na pjevanje i ples, naglašavaju u informaciji o hvarskom Serumu.

image

Nastup Ane Paške

Privatni album

Nedjeljni program započinje u 16 sati na Venerandi umjetničkim pripovijedanjem narodnih priča iz cijelog svijeta u izvedbi glumice i dramske pedagoginje Jasmine Aleksandre Žiljak, a festival se zatvara jedinstvenim KoncARTom Ane Paške, umjetnice, izvođačice i glazbenice s otoka Paga, čiju izvedbu uvijek svi s nestrpljenjem iščekujemo, poručuju također.

image

Festival Serum

Privatni album

- Pozivamo vas na super povoljan vikend dobre zabave i nezavisne kulture u Hvaru. Serum uvijek donosi za svakog po nešto i garantira dozu pozitive za zimu. Sve goste koji planiraju doći na festival s "kopna" pozivamo da nam se jave putem društvenih mreža za informacije oko pronalaska smještaja – izjavila je Nena Kolak iz Platforme Hvar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:44