StoryEditorOCM
Otocina otoku sunca

Baš na Valentinovo, popularni američki show donosi kadrove koje će mnogi Dalmatinci odmah prepoznati. Prepoznajete li gdje ‘pao‘ ovaj vrući poljubac?

Piše Mirko Crnčević
14. veljače 2022. - 14:10

Otok Hvar je oduvijek imao svoje mjesto na filmskoj sceni i odlično je mjesto za snimanje.

Tako je prošlog ljeta upravo u gradu podno Španjole i u hotelu "Amfora" snimljen američki reality show "The Bachelor", odnosno "Gospodin Savršeni", koji se prikazuje u 30 zemalja širom svijeta.

image
Hotel 'Amfora'
Sunčani Hvar

- Epizoda će se emitirati danas na programu popularne američke televizijske kuće ABC. Prikazati će Hvar koji je proglašen najboljim otokom u Europi po uglednom časopisu "Condé Nast Traveler", dok će hotel "Amfora" biti domaćin reality zvijezdama punih tjedan dana - kazala je Marzia Marti u ime tvrtke "Sunčani Hvar".

U nekoliko godina filmski turizam postao je novi trend putovanja brojnih turista koji se žele fotografirati ili tek posjetiti lokacije njihovih omiljenih filmova ili serija.

Međutim, Otok sunca je još prije pola stoljeća godina prepoznat kao svjetska filmska lokacija, kada se tu snimao dugometražni film "Dubina" poznatog američkog redatelja Orsona Wellesa. Snimljen je i "Odisej", o najpoznatijem istraživaču podmorja, Jacquesu Cousteauu. Velik se dio snimanja odvijao na lokacijama u gradu Hvaru, Jelsi, Starome Gradu - Farosu te Paklenim otocima.

Prije nekoliko godina na našem najsunčanijem škoju snimljena je i reklama za modnu kuću "Jean Paul Gaultier", koja uključuje prekrasne prizore sa šljunčane plaže Dubovica te popularne hvarske šetnice u centru grada Hvara.

Od realityja se snimao američki show "WAGS Miami" – žene američkih sportaša. Snimanje se odvijalo po cijelom otoku, te u hotelima "Amfora" i "Adriana". Epizode su se prikazivale na programu E! Entertainment, dio NBC Universal-a.

Ujedno se snimio i britanski reality show "Made in Chelsea", koji je uključivao razne otočne lokacije i služio kao izvrsna reklama koja je privukla mlade Britance u tu poželjnu destinaciju.

U rujnu prošle godine na škoju je snimljena i popularna NetFlix-ova kulinarska serija "Somebody Feed Phil", a snimanje se odvijalo na lokacijama u hotelu "Palace Elisabeth" i u gradu Hvaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 08:45