StoryEditorOCM
Dalmacijaobračun

Obračun susjeda u Kozici: Truje mi krave otrovom za korov!

Piše PSD.
10. lipnja 2010. - 11:17
Bivši predsjednik vrgoračke Hvidre Tomislav Miočević, koji se danas bavi stočarstvom, blokirao je kamionom put do kuće Mati Jujnoviću u Kozici, vlasniku tvrtke “Promet” iz Makarske.

- Nakon što sam otišao u mirovinu, počeo sam se baviti stočarstvom. Prvo sam držao koze, a danas imam desetak krava na slobodnoj ispaši. Međutim, već godinama trpim maltretiranje od Mate Jujnovića i njegovih radnika, koji polivaju otrovima 300 metara od njegove kuće uz cestu gdje mi stoka pase.

Prije pet godina zbog toga mi je otrovana jedna koza i dvoje kozlića, koje su poslije uginule. Ovih dana sam ponovno našao Jujnovićeve radnike kako polivaju uz cestu korov, a 30 metara od njih je moja stoka pasla.

Kada sam nazvao Jujnovića i upozorio ga da će mi se krave otrovati, on je rekao kako on može raditi što hoće uz cestu.

Tada sam ja potjerao radnike i blokirao mu kamionom put do kuće, jer sam mu dopustio da preko moje zemlje napravi cestu do kuće. Put će biti blokiran do daljnjega, jer od toga šerifa ne mogu živjeti – kazuje Miočević.

Problemi obitelji Miočević s Jujnovićem počeli su prije šest godina. Lažne optužbe

 - Mate Jujnović i inspektor Radalj optužili su mene i moju obitelj da smo mu provalili u kuću i pokrali stvari, te nas vodili na detektor laži.

No poslije se pokazalo da je to sve bila jedna velika izmišljotina, policija je pronašla prave počinitelje. Od toga trenutka me Jujnović pokušava uništiti na sve načine. Nekoliko puta sam policiji prijavljivao da mi stoku truje namjerno, međutim nitko ništa ne poduzima. Očito on ima nekoga u policiji tko mu čuva leđa – ističe Miočević. Kontaktirali smo i sa prozvanim Matom Jujnovićem.

 - Kada me Miočević zvao, bio sam u Mostaru, zaprijetio mi je da će mene i moje prijatelje koji su čistili oko ceste dignuti u zrak, te je do njih došao s nožem i dva velika pasa i prijetio im. Ja samo čistim oko svoje kuće i ne želim nikoga trovati pa tako ni Miočevićevu stoku – veli Jujnović.

tekst i snimke: MATE PRIMORAC
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 19:21