StoryEditorOCM
Obalablago iz prirode

Znate li što je pazija? Naše bake kuhale su je na sto načina. A u Dubrovniku se sada okupio pravi ‘pokret berača‘

Piše Lorita Vierda
6. ožujka 2024. - 10:38

- Zato jer je neočekivano, zamislite, još uvijek je sezona divljeg samoniklog bilja, zato što je ovo datum koji se događa jednom u četiri godine, zato što se uspijemo ovako naći svake prijestupne i zato da se ujedinimo u paziji! - ovako je zvučalo druženje i okupljanje nazvano Pazija party 29. veljače kao zaključno predstavljanje malog priručnika za branje i kuhanje divljeg samoniklog bilja autorice Dubrovkinje Katije Živković.

A ono je pak poteklo iz jedne obiteljske ljubavi, učenja o biljkama i traženja, kako bi to Amerikanci lijepo nazvali ‘foraging‘, iliti prikupljanja, šnjuhanja po šumarcima i livadama u potrazi za objedom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:05