StoryEditorOCM
ObalaPRAVNA BITKA

Vodeća dalmatinska hotelijerska tvrtka ‘otima‘ javno zemljište u prvom redu do mora, vrijedno 25 milijuna eura! Glavni dokument je uništen na sudu?!

Piše Ivica Nevešćanin
19. siječnja 2022. - 11:36
Tadašnja Skupština općine Biograd je prije 34 godine dala 'Iliriji' pravo korištenja velikim parcelama na kojima je izgrađen teniski kompleksJure Mišković/Cropix

Vrhovni sud prihvatio je reviziju Grada Biograda i ukinuo drugostupanjsku i prvostupanjsku presudu kojom se lokalnoj hotelijerskoj kući "Ilirija" dozvoljava upis vlasništva na 48.705 četvornih metara atraktivnoga građevinskog zemljišta u Biogradu, čija se vrijednost procjenjuje na oko 25 milijuna eura.

Naloženo je vraćanje predmeta na ponovno suđenje koje bi u ožujku trebalo početi na Trgovačkom sudu u Zadru. Riječ je o 10 godina dugom sporu između turističke tvrtke i lokalne uprave oko vlasništva nad gotovo 50 hektara zemljišta na području Solina gdje "Ilirija" ima svoj teniski centar.

Proces je 2012. pokrenula tvrtka tužeći Grad da se 2006., prilikom nove katastarske izmjere, neovlašteno upisao na polovicu njihovih parcela, ali lokalna vlast je odgovorila protutužbom t...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:12