StoryEditor
Obalavatrena stihija

Veliki požar u Lokvi Rogoznici primicao se kućama, vatrogasci su zaustavili njegovo napredovanje

Piše Hina
11. siječnja 2022. - 07:26

Veliki požar koji je u ponedjeljak navečer buknuo u Lokvi Rogoznici, na predjelu Ivašnjak, kod Omiša, u utorak poslije ponoći se primicao kućama u Starom selu, ali su vatrogasci spriječili napredovanje vatre prema kućama u tom naselju, doznaje se u Županijskom vatrogasnom operativnom središtu u Splitu.

Vatra se jedno vrijeme kretala u smjeru kuća u Starom selu, ali su vatrogasci zaustavili njeno napredovanje, rekli su u Županijskom vatrogasnom operativnom središtu.

Na terenu u gašenju ovog požara poslije ponoći angažirano je ukupno 108 vatrogasca i 33 vatrogasna vozila koji će na požarištu ostati do jutra, rekli su u Županijskom operativnom vatrogasnom središtu.

Gašenje požara i dalje ometa vjetar koji puše na području zahvaćenom vatrenom stihijom, izvijestili su vatrogasci. Požar se širi, a prema procjeni vatrogasaca dužina vatrenog plamena  je oko pola kilometra.

RANIJE

- Dojavu smo primili u 21,10 sati i možemo potvrditi da se požar i dalje širi. Na terenu su svi vatrogasci omiškog i makarskog područja, a poslali smo i nekoliko vozila iz Splita. I mi sami čekamo rasplet situacije, kazali su nam. Jaka bura koja puše otežava gašenje požara. 

image


 
Nikola Vilić/Cropix
image


 
Nikola Vilić/Cropix
image


 
Nikola Vilić/Cropix
image


 
Nikola Vilic /cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. kolovoz 2022 13:42