StoryEditorOCM
Crna kronikaTEŠKA NOĆ

Požar kod Omiša još nije pod nadzorom gasitelja, plamen nošen orkanskom burom zahvatio je veliku površinu, zapovjednik kaže: ‘Stanje je neizvjesno, vatra nas stalno preskače‘

Piše Mladen Nejašmić/ sd
11. siječnja 2022. - 08:30

Na udare orkanska bura i dalje stvara velike probleme vatrogascima na požarištu na predjelu Ivašnjak u Lokvi Rogoznici kod Omiša gdje je sinoć oko 21.30 sati buknuo veliki šumski požar, donosi Slobodna Dalmacija.

Prema informacijama dobivenim jutros od Višeslava Pešića, zapovjednika omiških vatrogasaca, vatra je zahvatila površinu od Lokve Rogoznice i približava se Medićima. Trenutno je na terenu 120 vatrogasaca i četrdesetak vozila koji su na požarište stigli iz cijele županije.

Do sada je plamenom zahvaćena površina oko dva puta jedan kilometar. Gori gusta borova šuma, nisko raslinje i maslinici.

- Najvažnije je da kuće trenutno nisu u opasnosti. Imali smo borbenu noć. Vatra nošena jakim vjetrom stalno je mjenjala smjer i gutajući sve pred sobom noćas se primaknula kućama u Starom selu u Lokvi, čije smo napredovanje brzo spriječili.

Tako da smo donekle uspjeli vatrenu stihiju "odbiti" od kuća. Međutim, vjetar nam stvara velike poteškoće. Trenutno smo ljudstvom i vozilima okružili požarište, ali svako malo "zahvaljujući" orkanskim udarima vjetra, vatra nas preskoči tako da moramo pomicati ljudstvo, jer se plameni jezici šire na sve strane.

Teško možemo bilo što prognozirati. Ako se vjetar stiša, vjerujem da ćemo požar staviti pod nadzor. Za sada je sve neizvjesno - informirao nas je o stanju Višeslav Pešić, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Omiš".

18. travanj 2024 21:18