StoryEditorOCM
ObalaLETE AVIONI

Uskoro izravni letovi iz Splita za Istanbul, putnicima za grad pod Marjanom u zrakoplovima će nuditi dalmatinsku marendu

Piše Jakov Žarko
20. ožujka 2024. - 18:22

Proširenje redovitih međunarodnih letova iz splitske zračne luke Sveti Jeronim prema novim europskim središtima prezentirano je danas na aerodromu u Kaštelima, a prvi od njih je izravni let za Istanbul.

Izravni letovi Split - Istanbul će se odvijati tri puta na tjedan i to utorkom, četvrtkom i subotom, od 7. svibnja do sredine listopada ove godine. Putnicima na toj liniji dostupne će biti povratne zrakoplovne karte po cijeni od 179 eura naviše.

Direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo pojasnio je kako su ponovno planirani i sezonski letovi Split - Oslo i Split - Skopje koji su uvedeni lani, kao i sezonski letovi za Amsterdam, Bukurešt, Dublin, Milano i Stockholm koji su uvedeni 2022. godine.

image

Zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom ove sezone će povezivati Zračnu luku Split s 21 međunarodnim odredištem, odnosno 22 zračne luke

Duje Klarić/Cropix

- Zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom ove sezone će povezivati Zračnu luku Split s 21 međunarodnim odredištem, odnosno 22 zračne luke.

Radi se o gradovima: Amsterdam, Atena, Beč, Berlin, Bukurešt, Dublin, Düsseldorf, Frankfurt, Istanbul, Kopenhagen, London Gatwick i London Heathrow, Lyon, Milan, München, Oslo, Pariz, Prag, Rim, Skopje, Stockholm i Zürich.

Suradnja s 50 avioprijevoznika

Drago nam je što putnicima iz Splitsko-dalmatinske županije, nakon zimskog razdoblja u kojem smo Split izravno povezivali sa šest međunarodnih odredišta i ove turističke sezone možemo ponuditi još kvalitetniji izbor međunarodnih putovanja. Širenje mreže letova jedan je od strateških ciljeva Croatia Airlinesa i prilagođeno je aktualnoj tržišnoj potražnji te oporavku zračnog prometa na globalnoj razini - kazao je Žabo.

Uvjeren je kako će najavljena nova linija za Istanbul, kao i cjelokupna mreža letova iz Splita u europska odredišta, pridonijeti dolasku još većeg broja turista u Dalmaciju.

- Zračna luka na godišnjoj razini surađuje s oko pedeset avioprijevoznika. Među njima je Croatia Airlines koji je strateški gledano najznačajniji poslovni partner, jer nudi najširu mrežu izravnih linija, najveći broj letova te osigurava važnu cjelogodišnju povezanost regije sa svijetom - kazao je pomoćnik direktora Zračne luke Pero Bilas.

- Zrakoplovi Croatia Airlinesa će tijekom ove ljetne sezone povezivati našu zračnu luku s 21 međunarodnim odredištem, odnosno 22 zračne luke, što će značajno doprinijeti daljnjem rastu i razvoju turizma na dalmatinskom području - rekao je Bilas.

- Ove godine očekujemo 47 prijevoznika s 89 destinacija, a godina bi opet trebala završiti s rekordom, jer očekujemo četiri posto putnika više nego u istom razdoblju lani, što je oko 3,6 milijuna - istaknuo je Bilas.

Ključni čimbenik razvoja

Novim zrakoplovnim linijama zadovoljna je i Ivana Vladović, direktorica županijske turističke zajednice, koja je kazala da je dobra avionska povezanost jedan od temeljnih uvjeta za ravnomjerni razvoj turizma, naročito u predsezonskom i posezonskom razdoblju.

image
Vojko Bašić/Cropix

Šefica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić smatra da su letovi ne samo poveznica između Splita i ostatka svijeta, već i ključni čimbenik u razvoju turističke ponude Splita i regije.

I za kraj, zanimljivo je da će svi putnici na letu za Split od 1. travnja u zrakoplovima dobivati dalmatinsku marendu u kojoj će se nalaziti bobići, ušećereni bajami, pršut, kapula i krekeri s maslinama. Što za kraj kazati nego - putnici - uslast!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 08:21