StoryEditorOCM
ObalaMAKARSKA ODLUČILA

U Novu godinu pod Biokovom s Nenom Belanom: ‘Dođite, bit će nezaboravno, ovo je uvertira u moju veliku proslavu‘

9. studenog 2023. - 22:15

Manifestacija Božićni grad u Makarskoj počet će se održavati 3. prosinca i trajat će do 8. siječnja 2024. godine, a ove godine se više neće održavati u Parku fra Jure Radića na Osejavi, već se seli na staru lokaciju – Kačićev trg i Trg Tina Ujevića – Decima.

Ove godine su za zakup božićnih kućica zaduženi TZ Makarska i “Makarski komunalac”, a ne Grad kao svih prijašnjih godina. Na Kačićevu trgu nalazit će se pozornica i osam kućica, a na Trgu Tina Ujevića bit će instalirano klizalište od 154 kvadrata, pozornica za dječje priredbe i dvije kućice za ugostiteljstvo i trgovinu.

Makarane i goste će u Novu godinu uvesti Neno Belan kojem će Grad platiti nastup kao i dosadašnjim izvođačima, od 13 do 26 tisuća eura.

Uvertira u slavlje

Kako nam je kazao Belan, koji se veseli nastupu na pozornici Kačićeva trga, doček će zasigurno biti nezaboravan.

– U Makarskoj sam zbilja čest gost i već sam nekoliko puta nastupao na Kačićevu trgu, koji mi je idealan za doček na otvorenome, ali nikada nisam pjevao na Silvestrovo, što će mi ove godine biti čast. Makaranima i svim gostima koji će 2024. godinu dočekati na Kačićevu trgu poručio bih da sigurno neće pogriješiti ako nam se pridruže jer ćemo svi skupa napraviti veselu zabavu kakva bude na našim koncertima, a moje pjesme su ionako pozitivne.

Za dvije godine ću proslaviti 40 godina karijere pa će mi doček Nove u Makarskoj biti kao uvertira u veliko slavlje, a u Makarskoj se ionako nekako osjećam kao poludomaći jer u Podgori imam rođake – kazao nam je Belan.

image

Blagdanska atmosfera na glavnom makarskom trgu

Ivo Ravlić/Cropix

Inače, TZ Makarska i “Komunalac” objavili su javni poziv za zakup 10 božićnih kućica za obavljanje djelatnosti ugostiteljstva i trgovine za vrijeme Adventa, a čija je cijena, kao i lani, od 400 eura za male i 530 eura za veće kućice.

Djelatnost ugostiteljstva u smislu javnog poziva je priprema, prodaja i usluživanje jela i pića, odnosno tradicionalnih proizvoda tematski i sadržajno vezanih uz božićno-novogodišnje blagdane, a to su kuhano vino, čajevi, domaći likeri, fritule, uštipci, palačinke te druge slastice, kobasice, hrenovke, prženi krumpir, topli sendviči i ostala jednostavna jela, dok se u kućicama za trgovinu mogu prodavati neprehrambeni proizvodi – ukrasni predmeti, adventski vjenčići, lampice, svijeće, čestitke, ukrasi za bor, umjetnine, papirna konfekcija, nakit i bižuterija, igračke, prigodni tekstilni proizvodi i drugi prigodni asortiman.

Izostalo Veliko Brdo

Pravo na zakup kućica imaju pravne i fizičke osobe s registriranom djelatnošću, a koje nemaju dospjelih nepodmirenih dugovanja prema Gradu Makarskoj i “Komunalcu”. Djelatnici u kućicama za vrijeme radnog vremena moraju biti prigodno odjeveni u duhu blagdana – kape Djeda Božićnjaka i prigodne pregače.

Vrijedi podsjetiti da se lani u zakup dalo 12 kućica na trima lokacijama – Kačićevu trgu, u Parku fra Jure Radića i u Velikom Brdu, koje je izostalo ove godine iz javnog poziva. Božićni grad se 2019. godine održavao na platou hotela “Osejava” i tada se u zakup dalo 11 kućica, a 2018. godine čak 18 kućica, dok se 2016. godine na Kačićevu trgu nalazilo 14 kućica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:19