StoryEditorOCM
ObalaPALI PILU!

U Makarskoj guštaju bikeri iz Hrvatske, BiH i Italije, nakon defilea 120 vozača vrhunac je bio nastup striptizete Cece iz Beograda: Ovo je prava zabava!

Piše Dada Batinić
8. svibnja 2022. - 16:21

Ovoga vikenda, u organizaciji moto kluba Sveti Jure, u Makarskoj se održao 17. moto susret na kojem je sudjelovalo preko 120 moto klubova, a najviše članova došlo je iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Italije.

Usprkos kiši koja je padala u petak, bendovi Pojave i Orbo napravili su odličan štimung. Subota je zbog lijepog vremena bila još posjećenija, a na defileu motora od Makarske do Drvenika sudjelovalo je 120 vozača.


image
Ivo Ravlić/Cropix

image
Ivo Ravlić/Cropix

image

Denis Marušić, jedan od osnivaca MK Sveti Jure
 

Ivo Ravlić/Cropix


- Imam 26 godina, a velike motore vozim već četiri godine. Prije sam išla s tatom, a sad mogu i sama - rekla nam je Dora Prgomet.

Paljenje guma i turiranje motora neizostavan su dio svake motorijade, a Viktor Tarlamišaj iz Makarske kaže kako nije član moto kluba Sveti Jure, no motore voli i vozi od malih nogu.

- Sudjelujem u defileu s djevojkom Mateom. Lijeva ruka mi je stradala u saobraćajnoj nezgodi pa ne mogu sasvim ispružiti prste, no dok god mogu stisnuti kočnicu, vozit ću motor - veli Viktor.

Sjedi na 150 konja

Denisu Marušiću ovo je sedamnaesti defile jer je u moto klubu od samih početaka.

- Kući trenutno imam četiri registrirana motora. Najjači motor mi je ovaj s kojim sam došao na defile, a ima 150 konja. U garaži imam i BMW motor s bočnom prikolicom koji je atraktivniji i poznatiji makarskoj publici - rekao nam je Denis prije početka defilea.

Mnogo posjetitelja je kampiralo na plaži pa su se veselje i smijeh zarazno širili od kluba Makarana do Žute kuće. Predsjednik moto kluba Sveti Jure, Srećko Vuković, nije krio zadovoljstvo:

- Sretan sam jer je odaziv iznimno velik. Ovaj vikend se u Makarskoj održava više manifestacija, pa je ovoliki broj posjetitelja tim značajniji. Turistička zajednica Makarska nam je dala 3000 kuna, Grad Makarska i Općina Baška Voda po 2000 kuna, a pomogli su i Općina Gradac, odnosno Drvenik, Adriatic osiguranje, TZ Brela te Ožujsko.

Nismo imali mnogo sredstava pa smo se potrudili napraviti što je moguće više u vlastitom aranžmanu. Naši bendovi su iz Makarske i okolice, a volio bih kad bi Grad prepoznao ovu manifestaciju kao vrijedan doprinos turističkoj ponudi u predsezoni jer su ovo gosti visoke platežne moći.

Nedavno sam kupio Harley Davidson, postao sam član i tog kluba, te bih volio da Makarska postane prepoznatljivija moto destinacija ubuduće. Proteklih 17 godina Grad nije imao sluha za ovakva događanja, no vjerujem da se to može promijeniti nabolje - rekao nam je Vuković.

image
Ivo Ravlić/Cropix


Nikad neugodnosti

Za odličan glazbeni štimung u subotu, pobrinula su se tri benda: WTF, Pardon i Teška odluka te Dj Dile i Čokolada. Vrhunac subotnje večeri bio je nastup striptiz plesačice Svetlane Cece koja je, već u prolazu, mamila poglede posjetitelja.

- Ovim poslom se bavim pet godina, a najčešće nastupam upravo na regionalnim motorijadama. Formu održavam redovitim treninzima, a bavim se kickboxingom i plivanjem.

Živim u Beogradu gde također imam dosta nastupa. Nikad nisam imala neugodnosti u ovom poslu, a publici bih poručila - Dođite na motorijadu! Tu je uvijek dobra zabava i adrenalin! Samo cepaj! - rekla nam je simpatična Svetlana prije nastupa.

Uz recesijske cijene pića, dobru glazbu i odličnu atmosferu, "cepalo" se do sitnih sati. Nadamo se da će sljedeća, punoljetna, motorijada biti priznata manifestacija sa svim pravima i obavezama koje joj po godinama i pripadaju, a na zadovoljstvo članova moto kluba Sveti Jure, građana Makarske, kao i njihovih gostiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 21:12